Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 00:27:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Družice SES-10 úspěšně vypuštěna na opětovně využité raketě Falcon 9 společnosti SpaceX

  Autor: SES/Grayling , e-mail: info@grayling.com Přidané: 31.03.2017


KENNEDYHO VESMÍRNÉ CENTRUM, FLORIDA, 30. BŘEZNA 2017 – Družice SES-10 společnosti SES (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) byla úspěšně vypuštěna do vesmíru na palubě rakety Falcon 9 společnosti SpaceX. Odstartovala přesně v 18:27 EST (0:27 středoevropského letního času). SES-10 je vůbec první geostacionární komerční družicí vypuštěnou na opětovně použitém prvním stupni rakety.


SES-10, čítající pětapadesát 36MHz transpondérů v pásmu Ku, z toho 27 kumulativních, je multifunkčním satelitem, který je jako první ve flotile SES plně určen k poskytování služeb pro Latinskou Ameriku. Jeho vysoký výkon rozšíří kapacity SES v regionu a poskytne přímé vysílání do domácností (DTH), zábavu a mobilní služby.

SES-10 nahradí kapacitu v současnosti poskytovanou dalšími SES satelity na pozici 67˚W a zároveň ji rozšíří o Mexiko, Střední Ameriku, Jižní Ameriku a Karibik.

Na základě dohody s Andským společenstvím (Bolívie, Kolumbie, Ekvádor a Peru) bude satelit fungovat jako Simón Bolivar 2 Andského společenství a poskytovat svou kapacitu každému z jeho členských států. Andský satelitní projekt vychází ze snahy členských států provozovat společnou satelitní síť a využít možnosti zdrojů Andského spektra na pozici 67˚W.

„Úspěšné vypuštění SES-10 na vůbec první misi SpaceX s opětovně využitou raketou otevírá novou éru vesmírných letů. Jsme hrdí na partnerství se SpaceX v inovacích a opětovném využití raket, což zefektivní cesty do vesmíru z hlediska nákladů i řízení,“ řekl Martin Halliwell, CTO společnosti SES. „Přidaná kapacita SES-10 je ideální pro rozšíření televizních služeb s lepší kvalitou obrazu a rychlejší vysokorychlostní internet, což jistě uvítají miliony lidí v Latinské Americe a v Karibiku.“

„Jsme nadšení z úspěšného startu letu opětovně použité rakety Falcon 9. Je to historický mezník na cestě k plnému a rychlému opětovnému využití raket,“ řekla Gwynne Shotwell, prezidentka a COO společnosti SpaceX. „Jsme rádi, že jsme toho dosáhli společně s SES, která SpaceX a naše inovace podporuje už řadu let.“

Satelit SES-10 byl postaven společností Airbus Defence and Space a je založen na platformě Eurostar E3000. Využije systém elektrického plazmového pohonu k manévrům na oběžné dráze a chemický systém k prvotnímu dosažení orbity a k některým manévrům na ní.


O společnosti SES

SES je předním světovým provozovatelem satelitů s flotilou více než 50 geostacionárních družic (GEO) a jako první poskytuje diferencovanou a škálovatelnou nabídku služeb 12 družic na střední oběžné dráze. SES se zaměřuje řešení s přidanou hodnotou v čtyřech klíčových sférách trhu (video, podnikání, mobilita a vládní řešení). Zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele internetového obsahu a internetových služeb, operátory mobilních a pevných sítí a pro obchodní i státní organizace na celém světě. Portfolio SES zahrnuje satelitní systém ASTRA, která má největší dosah vysílání Direct-to-Home (DTH) v Evropě, a společnost O3b Networks, poskytovatele globálních komunikačních služeb správy dat. Další dceřiná společnost SES, MX1, je jedním z předních poskytovatelů mediálních služeb a nabízí kompletní škálu inovativních digitálních video a mediálních řešení. Další informace najdete na www.ses.com.


Jsme i na sociálních sítích:

Facebook: facebook.com/ASTRA.CZSK
Twitter: twitter.com/SES_Satellites
YouTube: youtube.com/SESVideoChannel
Blog: ses.com/blog
SES studie: ses.com/18681915/white-papers
SES galerie: extranet.ses.com/18706236/pictures


Michal Malysa, Grayling Czech Republic, 31. 3. 2017


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.03.2017 • Satelit SES-15 už dorazil na francouzský kosmodrom, ze kterého bude vypuštěn do vesmíru
16.03.2017 • První hybridní satelit SES-15 na kosmodromu Kourou
16.03.2017 • Eurosport představil logo pro Pchjongčchang 2018
04.03.2017 • Discovery Communications a Eurosport oznámily vznik „Oficiální mobilní stanice“
22.02.2017 • Společnost Eutelsat dosáhla nového mezníku: tisíc kanálů ve vysokém rozlišením
16.02.2017 • Satelit ViaSat-2 plánován na podzim 2017

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist