Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 08:38:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Virtuální realita a nejnovější Ultra HD technologie od SES Video na veletrhu IBC

  Autor: SES/Grayling , e-mail: info@grayling.com Přidané: 16.09.2017


Divize SES Video představí špičkovou technologii v oblasti televizního vysílání na jednom z největších veletrhů vysílacích technologií IBC 2017 v Amsterdamu. Stánek SES 1.B51 je otevřen návštěvníkům veletrhu od 15. do 19. září. Na základě spolupráce se společností Fraunhofer HHI zde budou mít návštěvníci možnost přenést se do města Lucemburk, a to díky živému satelitnímu přenosu panoramatického video obsahu 10Kx2K.


Nejnovější verze kamery Omnicam-360 společnosti Fraunhofer HHI bude zachycovat živé scenérie z centra města Lucemburk, které budou přenášené přímo do stánku SES prostřednictvím satelitu ASTRA 2E umístěného na orbitální pozici 28,2° východně. Živé přenosy mohou návštěvníci sledovat pomocí VR headsetu, a zažít tak virtuální přítomnost v centru tohoto města. Živý přenos virtuální reality bude také možné sledovat na obrazovce, která umožňuje přiblížení obrazu díky dálkovému ovládání skrze 360-stupňový panoramatický obraz.

SES Video ve spolupráci se společnostmi LG, ATEME, France Television a 4-Ever bude demonstrovat vysílání 100 Hz vysoké snímkové rychlosti Ultra HD prostřednictvím satelitu ASTRA 1 na pozici 19,2° východně. Obsah bude zobrazovat dynamické akční scény, aby poukázal na výhody zobrazení 100 snímků za sekundu ve srovnání s dnešním standardem (50 fps) televizního vysílání v Evropě. Televizor OLED od společnosti LG bude sloužit k příjmu a zobrazení a zároveň bude využívat prototyp firmwaru HFR.

Ve spolupráci se společností Samsung se uskuteční první živý Ultra HD přenos prostřednictvím satelitu s využitím nového standardu HDR10+. Jedná se o nový bezplatný standard z dílny Samsungu pro vysoký dynamický rozsah (technologie HDR). Využívá dynamická metadata, aby zajistil ten nejlepší HDR efekt pro každou scénu tím, že ještě více sníží stmívání a sytost, zatímco běžné HDR využívá statická metadata s konstantním HDR efektem.

„Společnost SES neustále zkoumá nové technologie a spolupracuje se zákazníky a odborníky z televizního odvětví, aby ještě více zlepšila sledování obsahu s cílem vždy přinést strhující zážitek," uvedl Thomas Wrede, viceprezident pro nové technologie a standardy divize SES Video. „Rádi přivítáme návštěvníky IBC, kteří budou moci zažít město Lucemburk prostřednictvím virtuální reality, vychutnají si obraz s využitím technologie HFR a objeví úrovně jasu pomocí technologie HDR10+.“


O společnosti SES

SES je předním světovým provozovatelem satelitů s flotilou více než 50 geostacionárních družic (GEO) a jako první poskytuje diferencovanou a škálovatelnou nabídku služeb 12 družic na střední oběžné dráze. SES se zaměřuje řešení s přidanou hodnotou v čtyřech klíčových sférách trhu (video, podnikání, mobilita a vládní řešení). Zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele internetového obsahu a internetových služeb, operátory mobilních a pevných sítí a pro obchodní i státní organizace na celém světě. Portfolio SES zahrnuje satelitní systém ASTRA, která má největší dosah vysílání Direct-to-Home (DTH) v Evropě, a společnost O3b Networks, poskytovatele globálních komunikačních služeb správy dat. Další dceřiná společnost SES, MX1, je jedním z předních poskytovatelů mediálních služeb a nabízí kompletní škálu inovativních digitálních video a mediálních řešení. Další informace najdete na www.ses.com.


Sledujte nás na:

Twitteru: https://twitter.com/SES_Satellites
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ses
Facebooku: https://www.facebook.com/SES.YourSatelliteCompany
YouTube: http://www.youtube.com/SESVideoChannel
Blogu: https://www.ses.com/news/blogs
Media Gallery: https://www.ses.com/media-gallery

Studie SES (SES White papers) jsou dostupné na: https://www.ses.com/news/whitepapers


Kristýna Blahetová, Grayling Czech Republic


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.09.2017 • IBC 2017: Eutelsat a Globecast obnovují obchodní partnerství
08.09.2017 • Start rakety Ariane 5 se dvěma satelity řízeně přerušen
07.09.2017 • Družice SES/EchoStar s termínem startu
29.08.2017 • Společnost SES mění data startu SES-12 a SES-14: SES-12 vynese raketa Falcon 9 a SES-14 raketa Ariane 5
01.08.2017 • Eurosport a Olympic Channel navázaly spolupráci týkající se obsahu
27.07.2017 • Držitelé světových rekordů Michael Phelps, Michael Gross a Mark Spitz soupeří v exkluzivním videu Eurosportu „Závod legend“

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist