Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 05.10.2024 - 12:33:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

STV predstavila pripravovanú vysielaciu štruktúru - jeseň 2008

  Autor: PR Press STV , e-mail: info@stv.sk Přidané: 27.08.2008


Jesenná programová štruktúra Slovenskej televízie sa bude okrem témy zdravia niesť v znamení obnovenia pôvodnej slovenskej tvorby. Na tlačovej konferencii ju včera predstavili Štefan Nižňanský – generálny riaditeľ STV, Petronela Kolevská – riaditeľka programu STV, Gabriela Topľanská - intendantka Jednotky STV a Gabriel Kollár – šéfredaktor Hlavnej redakcie športu.


Na obrazovkách STV pribudne celkom osemnásť nových pôvodných titulov. Na svoje si prídu aj športoví fanúšikovia, ktorí môžu od 8. augusta sledovať nový športový program Trojka.

Na obrazovky Slovenskej televízie sa po dlhšej prestávke opäť vracajú obľúbení slovenskí herci v dennom seriáli Obchod so šťastím. Klbko osudov, každodenných problémov a tajomstiev troch rodín sa začne odvíjať 1.septembra na Jednotke každý večer, od pondelka do piatku o 18:45 hod.

Program Jednotky ponúka hneď niekoľko zaujímavých relácií. Ľudí na Jednotku nahradí inovovaný publicisticko-informačný magazín Dámska jazda (každý pracovný deň o 12:10 hod.) V 50 minútovom živom vysielaní sa budú divákom prihovárať tri moderátorské dvojice – Iveta Malachovská so Soňou Müllerovou, Andrea Vadkerti s Karin Majtánovou a Gabriela Pirošková s Jankou Hubinskou.

Novinkou je nový televízny informačný servis – Fokus – Slovenská televízia/peniaze, /práca a rodina/právo/zdravie. Informačnú poradňu budú „viesť“ Hana Rapantová, Maroš Košík, Miro Frindt a Jana Holéciová. Vysielací čas – každý pracovný deň o 17:00 hod.

Téme zdravie bude patriť aj nedeľný večer. Najskôr divákom ponúkneme premiérové časti českého seriálu z lekárskeho prostredia Nemocnica na okraji mesta IV. – Nové osudy (od 28. 9. 2008 o 20:00 hod.). Umenie medíciny budeme ďalej odhaľovať prostredníctvom dokumentárneho cyklu Lekárske omyly a víťazstvá (od 7.9. vždy v nedeľu o 21:00 hod.). Diváci tak môžu preniknúť do unikátneho sveta medicínskych víťazstiev, ale i prehier.

Na svoje si prídu aj milovníci nezabudnuteľných domácich, či svetových „oldies“ šlágrov v hitparáde Zlaté hity (každú sobotu o 18:30 hod.). Rozhovory, premiéry, súťaže a festivaly, to všetko vás čaká v publicistickom magazíne Kinohit. Mladšia generácia si zasúťaží v lifestylovej relácii Hitmánia, obohatenej o netradičné rubriky a súťaže.

Jednotka nezabudla ani na najmladších divákov. Tí si budú môcť otestovať šikovnosť v novom súťažnom programe Prípady detektíva Kulmena (každú nedeľu o 9:35 hod.). Zábavnou a napínavou formou sa zameriava najmä na rozvíjanie komunikačných schopností, schopnosť dedukcie a analýzy. Pozornosti divákov by nemala ujsť ani relácia Fidlibum – určená najmenším (vždy v sobotu o 8:30 hod.). Veselou a vtipnou formou napomôže deťom zorientovať sa v spoločenských a kultúrnych hodnotách.

Obľúbené relácie, Takí sme boli a Pošta pre Teba budú aj naďalej divákom Slovenskej televízie spríjemňovať piatkové a sobotné večery. Priestor si zachovala aj denná rodinná súťažná show s Andrejom Bičanom 5 proti 5, ktorá sa na základe diváckej obľúbenosti rozširuje o týždenné špeciálne vydania plné hviezd, zaujímavých osobností a prekvapení (každý štvrtok o 20:00 hod.).

Milovníci seriálov sa môžu tešiť na série obľúbených titulov Dr.House, Klinika Grace, Zúfalé manželky, Bratia a sestry a Nemocnica na okraji mesta s podtitulom Nové osudy.

V programovej ponuke na Dvojke pribudne nová, naživo vysielaná diskusná relácia Večer na tému... (každý štvrtok o 22:05 hod.) Má za cieľ otvárať pálčivé, aktuálne a zároveň ťažiskové problémy kultúry, vedy a celého spektra spoločenského života.

Ďalšia živá diskusia, 60-minútová relácia Medicína (vždy v piatok o 22:00 hod.), poteší priaznivcov zdravého životného štýlu. Ponúka poradenstvo v oblasti zdravotníctva, upozorňuje na potrebu prevencie a skorej diagnostiky, informuje o pokroku v oblasti výskumu, diagnostiky a liečby.

Obnovenú podobu nadobudne diskusná relácia pre teenagerov s názvom Päť minút po dvanástej (sobota 12:05 hod). Teenagerom ponúka priestor na nevtieravú názorovú konfrontáciu, učí ich využívať nárok na vlastný názor, ale i nutnosť akceptovať práva a názory iných.

Svoje miesto vo vysielaní Dvojky budú mať naďalej aj akvizičné tituly hranej a dokumentárnej tvorby.
Divákov však určite poteší, že každú nešportovú stredu si budú môcť pozrieť premiéru slovenského dokumentu. V ostatných dňoch Dvojka ponúka zahraničný dokument a v druhom pásme filmové cykly so zameraním na európsku aj svetovú kinematografiu. Filmový klub prinesie v septembri profil japonského režiséra Akiru Kurosawu a filmy: Žiť, Sedem samurajov, Krvavý trón, Červenofúz , Dodes´ka –den.

Hoci výrazné miesto vo vysielaní športu bude mať Trojka STV, športoví fanúšikovia si nájdu svoje aj na Dvojke. Vždy v utorok odvysielame zostrihy v magazíne futbalovej UEFA Ligy majstrov, v stredu večer to budú priame prenosy atraktívnych zápasov.

Programová ponuka Trojky je zameraná najmä na slovenský šport a slovenských športovcov. Filozofiu programu vystihuje najmä orientácia na mladé, slovenské športové talenty. Jedným z cieľov Trojky je rozmanitosť športov v programovej ponuke. Divákov preto určite poteší prezentácia aj takzvaných menšinových športov, ktoré nemajú veľké zastúpenie v ostatných médiách.

Jesenná programová štruktúra na Trojke sa bude niesť aj v duchu atraktívnych priamych prenosov. Nebude chýbať ani futbalová, či hokejová liga a divácky obľúbené akvizície ako Premier League a Stanley cup.

Od septembra štartujú na Trojke aj vlastné relácie. Profily známych domácich športovcov, ale aj nádejných juniorov prinesie tridsaťminútová publicistická relácia Kométy a legendy. V diskusnej relácii Aréna budú viacerí hostia rozoberať témy týkajúce sa športu aj jeho zákulisia. Šport pre pamätníkov poteší najmä milovníkov archívnych záberov. V rámci spravodajstva ponúkne Trojka Góly-body-sekundy, Štúdio šport a Šport vo svete.


PR Press STV, Ing. Želmíra Habánová, hovorkyňa STV


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.08.2008 • Ohlédnutí za LOH Peking 2008 na obrazovkách ČT
27.08.2008 • Pořad 5 proti 5 s novým moderátorem a novým studiem [ 8 ]
27.08.2008 • Vzpomínka na pana Michala Dočolomanského [ 1 ]
26.08.2008 • Na skle maľované s nezabudnuteľným Michalom Dočolomanským uvedieme už dnes večer na Jednotke [ 1 ]
26.08.2008 • Pondělní večer patřil Nově a filmu Účastníci zájezdu
26.08.2008 • Brněnské studio České televize natáčí v brněnských kavárnách

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist