Nova představuje novou vizuální identitu: Nekonečná smyčka jako symbol propojení s diváky
Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 08.08.2024
Nova slaví 30 let své existence a při této příležitosti představuje novou vizuální identitu hlavní stanice TV Nova. Hlavním grafickým prvkem se stává tzv. nekonečná smyčka, která tak nahrazuje dosavadní spirálu a bude se prolínat veškerými vizuálními výstupy televize. Symbolizuje vztah TV Nova k jejím divákům a to, že je staví do centra svého počínání.


A právě diváci se mohou na změnu těšit již zítra ráno, kdy nové logo uvidí poprvé v obvyklém levém horním rohu své obrazovky. Redesign je výsledkem strategického rozhodnutí, které má za cíl propojit značku s diváky Novy.

Generální ředitel Daniel Grunt shrnuje: „Chceme se více přiblížit našim divákům, chceme jim více naslouchat, ještě více stát na jejich straně. Změna toho, jak k nim nejen přes obrazovku promlouváme, je klíčovým krokem tímto směrem. Věříme, že se nové logo bude líbit. Tím ale pro tuto chvíli nekončíme, nový vizuál totiž brzy dostane i stanice Nova Cinema, která si to jako čtvrtá nejsledovanější stanice u nás bezpochyby také zaslouží.”

Grafický design symbolizuje nekonečnou smyčku zábavy, kterou TV Nova poskytuje už třicet let. Logo je proto
inspirováno i návratem ke kořenům. Hlavní barvou se stává modrá a doplňkové barvy jsou červená a bílá. Kromě růžku obrazovky se s novým konceptem budou diváci potkávat třeba i na sociálních sítích, v upoutávkách, na externích reklamních plochách, ale i na akcích či na podpisových kartách nebo zpravodajských mikrofonech.

„Naše nová vizuální identita symbolizuje diváky jako vnitřní kruh a Novu jako ten vnější. Pro nás je to zpodobnění naší snahy vytvářet svět zábavy, který se nekonečně točí kolem našeho diváka,“ vysvětluje Jakub Strýček, marketingový ředitel, a dodává: „Novou podobu naší značky jsme vyvíjeli velmi pečlivě, téměř celý rok. Zároveň jsme si chtěli půjčit i trošku toho, co pro diváky byla Nova v době, kdy před třiceti lety začínala vysílat. Doufám, že si to diváci nejen v nové podobě loga najdou."

„U příležitosti výročí našeho zrodu před třiceti lety se vizuálně vracíme k samému počátku našeho společného příběhu. Televize Nova a divák. Příběh, který neskončí, dokud jsme spolu. Naším cílem bylo zachovat dědictví, které s sebou značka Nova nese, ale zároveň najít nové, moderní pojetí, aplikovatelné na všechny současné i budoucí způsoby komunikace. Hledali jsme grafický symbol jasně rozpoznatelný napříč všemi platformami,“ dodává Jana Vavreková, šéfka kreativy, a uzavírá: „Nekonečná smyčka je základem naší nové brandové identity, na které dále hodláme stavět. Společně se symbolem totiž měníme i způsob komunikace s naším divákem. Je to dialog, který nikdy nekončí. Posloucháme se, pomáháme si, inspirujeme se, informujeme a samozřejmě – bavíme se. Jsme tady jeden pro druhého. Vždycky.”

Grafickou a konceptuální část zastřešila světoznámá newyorská agentura loyalkasper, jež stojí za podobnými projekty například pro Disney +, Paramount +, PEACOCK, MTV a mnoho dalších.Dosavadní podoba loga vznikla v roce 2017 u příležitosti 23. narozenin TV Nova, kdy zastřešila všechny své stanice pod název Skupiny Nova. Ke změně loga hlavní stanice Nova tak dochází po sedmi letech.


Praha, 8. srpna 2024, Michal Prokeš, Head of Product PR, TV Nova/




 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30990/nova-predstavuje-novou-vizualni-identitu-nekonecna-smycka-jako-symbol-propojeni-s-divaky/