United Group optimalizuje vysílací aktivity na hlavních DTH pozicích společnosti Eutelsat - Eutelsat 16A a Hot Bird k maximálnímu pokrytí diváků
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 09.08.2024
Společnost Eutelsat Group (kótovaná na burzách v Paříži a Londýně pod titulem ETL) oznámila, že byla vybrána společností United Group, čelním poskytovatelem telekomunikačních a mediálních služeb v jihovýchodní Evropě, aby konsolidovala své vysílací aktivity na dvou hlavních televizních orbitálních pozicích pro maximalizaci pokrytí diváků na svém trhu.


Pro optimalizaci efektivity svého provozu, společnost United Group sjednala smlouvu s mediální skupinou Eutelsat Group pro své kompletní portfolio DTH, a to díky technické převaze navrhovaného řešení. Ve víceleté smlouvě na více transponderů, která konsoliduje její celkové vysílací aktivity na prostředcích mediální skupiny Eutelsat Group, společnost United Group obnovuje svůj závazek se zvýšenou kapacitou, aby vyšla vstříc stávajícím a novým televizním platformám, které jsou navázány na orbitální pozici Eutelsat.

Satelity Eutelsat pokrývají 70 % domácností se satelitním přijímačem ve střední a východní Evropě ze své čelní evropské orbitální pozice. Spojením družic Eutelsat Hot Bird na orbitální pozici 13° východně a Eutelsat 16A na orbitální pozici 16° východně, platformy Total TV, Nova a Vivacom společnosti United Group mohou oslovit regionální diváky ve svých a v dalších zemích v cizině, v Řecku, v Bulharsku, v Bosně Hercegovině, v Chorvatsku, v Černé Hoře, v Severní Makedonii, v Srbsku a ve Slovinsku.

Zeljko Batistić, vicepresident pro techniku společnosti United Group, řekl: “Jsme hrdí, že posouváme vysokou kvalitu naší televizní nabídky na vyšší úroveň. Tento přechod je klíčový pro maximalizaci našeho pokrytí diváků na našem trhu, při poskytování bezkonkurenční nabídky programů a při pokračování vývoje našich služeb příští generace. Těší nás spolupráce s obchodním partnerem společností Eutelsat, která nám nabízí nejlepší a maximálně vyhovující technické řešení pro splnění našich požadavků.”

Laurence Delpy, president oddělení pro televizní podnikání společnosti Eutelsat Group řekl: “Je nám ctí, že společnost United Group, vložila svoji důvěru do mediální skupiny Eutelsat pro tuto důležitou strategickou iniciativu, která využívá dvě naše čelní orbitální pozice, 16° východně a Hot Bird. Stejně jako posílení naší dlouhodobé obchodní spolupráce s jedním z našich klíčových klientů v regionu, tato smlouva ukazuje pokračující význam satelitu v řešení vyvíjejících se požadavků našich vysílacích klientů a potvrzuje Eutelsat jako předního operátora pokrývajícího region, který pokrývá signálem sedm z deseti domácností se satelitním přijímačem.”

Pozice 16° východně je čelní televizní orbitální pozice pro střední a východní Evropu, nabízející asi 600 televizních kanálů, více než dvě sta exkluzivně a více než dvě stě ve vysokém rozlišení pro více než 25 miliónů domácností. Vysoce výkonná zóna ozáření podporuje televizní vysílací trhy s rozsáhlým pokrytím v regionu střední a východní Evropy, zasahující až do západní Evropy, aby pokryla krajanské (emigrantské) komunity.

Družice Hot Bird na 13° východně tvoří hlavní vysílací orbitální pozici regionu Evropy, Středního východu a Afriky pro televizní kanály, které chtějí oslovit široké publikum. Nabízí více než 900 televizních kanálů, 50 % ve vysokém rozlišení, v samotné Evropě pokrývá 130 miliónů domácností, včetně téměř všech kabelových sítí v regionu.


O Eutelsat Group

Eutelsat Group je globálním lídrem v satelitních telekomunikacích, poskytující propojovací a vysílací služby po celém světě. Mediální skupina byla vytvořena sloučením společnosti Eutelsat a telekomunikační společnosti OneWeb v roce 2023. Stala se prvním plně spojeným satelitním operátorem GEO-LEO s flotilou třiceti pěti geostacionárních satelitů a uskupení na nízkých oběžných drahách (LEO) více než 600 satelitů. Mediální skupina cíleně vychází vstříc potřebám klientů ve čtyřech klíčových vertikálách televizních služeb, kdy distribuuje více než šest tisíc pět set televizních kanálů, a na vysoce rostoucím trhu konektivity v oblasti mobilního propojení, pevného propojení a vládních služeb.

Jedinečný soubor společnosti Eutelsat Group na oběžné dráze a pozemní infrastruktura umožňuje poskytovat sdružená řešení vycházející vstříc požadavkům globálních klientů. Sídlo společnosti je v Paříži a společnost Eutelsat Group zaměstnává více než 1700 lidí ve více než padesáti zemích. Mediální skupina se zavázala k poskytování bezpečného, odolného a ekologicky udržitelného propojení, aby pomohla překonávat mosty v digitální propasti. Společnost je kótovaná na burzách v Paříži a Londýně pod titulem ETL. Internet: www.eutelsat.com.


S využitím zdroje: tisková zpráva Eutelsat Group, 8. 8. 2024, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30992/united-group-optimalizuje-vysilaci-aktivity-na-hlavnich-dth-pozicich-spolecnosti-eutelsat-eutelsat-16a-a-hot-bird-k-maximalnimu-pokryti-divaku/