Eutelsat a Cable Color obnovují dlouhodobou smlouvu pro vysílací služby v Latinské Americe
Autor: Ëutelsat Group , e-mail: info@eutelsat.com Přidané: 23.08.2024
Společnosti Eutelsat Group (kótovaná na burzách v Paříži a Londýně pod titulem ETL) a honduraská Cable Color LLC podepsaly novou dlouhodobou smlouvu obnovující kapacitu pro televizní vysílací služby pro Střední Ameriku na satelitu společnosti Eutelsat, Eutelsat 117 West A. Cable Color, významný kabelový operátor v regionu, je dlouholetým klientem společnosti Eutelsat, a tato nová smlouva zdůrazňuje její pokračující důvěru v kvalitu poskytovaných vysílacích služeb.

Orbitální pozice 117° západně je prémiová televizní pozice pro Latinskou Ameriku, nabízející celoregionální distribuci hlavním sítím a poskytovatelům obsahu. Tři sta televizních kanálů, padesát ve vysokém rozlišení (HD), se aktuálně vysílá pro asi 110 miliónů domácností s televizorem, a pro velké kabelové koncové stanice s největším rozšířením zahrnující více než 1900 kabelových koncových stanic v Latinské Americe a v karibské oblasti. Orbitální pozice 117° západně je také rostoucí pozice volně přijímatelných (FTA) televizních programů se stovkou televizních kanálů vysílaných nekódovaně, včetně kanálů významných veřejnoprávních a privátních vysílatelů.

José Ignacio González-Núñez, hlavní regionální vicepresident Eutelsat Group mediálního prodeje pro americký kontinent k této smlouvě řekl: “Je mi ctí být obchodním partnerem společnosti Cable Color, protože zůstávají jedním z našich nejcennějších klientů. Vážíme si toho, že můžeme mít jejich služby na našem prémiovém satelitu Eutelsat 117 WA, který hraje zásadní úlohu v poskytování televizního obsahu po celé Latinské Americe.”

Stefano Racciatti, generální ředitel společnosti Cable Color dodal: “Jsme potěšeni tím, že se můžeme spolehnout na našeho dlouholetého obchodního partnera, společnost Eutelsat, která nepřetržitě poskytuje vysoce kvalitní, spolehlivé služby pro naše klienty v celé oblasti působnosti.”


O Eutelsat Group

Eutelsat Group je globálním lídrem v satelitních telekomunikacích, poskytující propojovací a vysílací služby po celém světě. Mediální skupina byla vytvořena sloučením společnosti Eutelsat a telekomunikační společnosti OneWeb v roce 2023. Stala se prvním plně spojeným satelitním operátorem GEO-LEO s flotilou třiceti pěti geostacionárních satelitů a s uskupením na nízkých oběžných drahách (LEO) více než 600 satelitů. Mediální skupina cíleně vychází vstříc potřebám klientů ve čtyřech klíčových vertikálách televizních služeb, kdy distribuuje více než šest tisíc pět set televizních kanálů, a na vysoce rostoucím trhu konektivity v oblasti mobilního propojení, pevného propojení a vládních služeb.

Jedinečný soubor společnosti Eutelsat Group na oběžné dráze a pozemní infrastruktura umožňuje poskytovat sdružená řešení vycházející vstříc požadavkům globálních klientů. Sídlo společnosti je v Paříži a společnost Eutelsat Group zaměstnává více než 1700 lidí ve více než padesáti zemích. Mediální skupina se zavázala k poskytování bezpečného, odolného a ekologicky udržitelného propojení, aby pomohla překonávat mosty v digitální propasti. Společnost je kótovaná na burzách v Paříži a Londýně pod titulem ETL. Internet: www.eutelsat.com.


S využitím zdroje: tisková zpráva Eutelsat Group, 22. 8. 2024, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/31011/eutelsat-a-cable-color-obnovuji-dlouhodobou-smlouvu-pro-vysilaci-sluzby-v-latinske-americe/