Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 19.09.2024 - 03:08:31   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Barrandov Studio je letos koproducentem 7 českých filmů – včetně očekávaných novinek Vlny, Amerikánka a Konec světa

  Autor: 2media , e-mail: info@2media.cz Přidané: 27.08.2024


Filmové studio Barrandov, jedno z nejstarších a nejprestižnějších filmových studií v Evropě, hraje v českém audiovizuálním průmyslu klíčovou roli. Přestože jsou barrandovská studia v obecném povědomí vnímána jako místo zaslíbené především zahraničním produkcím, stále zůstávají i významným podporovatelem české kinematografie. Aktuálně je v kinech divácký hit Vlny a další filmy, které společnost Barrandov Studio koprodukovala, tedy Amerikánka a Konec světa, mají premiéru v září.


„Barrandov Studio je již dlouhou dobu jedním z nejvýznamnějších komerčních partnerů české kinematografie a jsme na to patřičně hrdí. Podporovat český film a být významnými koproducenty považujeme za důležité a hodláme v tom pokračovat – a to nejrůznějšími formami. V posledních deseti letech jsme podpořili 27 filmových projektů, mezi které jsme rozdělili finanční podporu v celkové výši přes 58 milionů korun. Z toho v letošním roce koprodukujeme hned sedm českých filmů, které slibují přinést divákům pestrou škálu zážitků,“ říká generální ředitel společnosti Barrandov Studio Petr Tichý.

Kostýmy z bohatého fundusu Barrandov Studia si zahrály v dobovém filmu Vlny režiséra Jiřího Mádla, který ukazuje napínavé a doposud utajené příběhy novinářů Československého rozhlasu. Film na letošním MFF Karlovy Vary vyhrál diváckou soutěž a stále se těší značné pozornosti.

Letošním nejvýznamnějším koproducentským dílem Barrandov Studia je artový film Viktora Tauše Amerikánka. Filmový „příběh o holce, která přestala utíkat“ bude mít premiéru 26. září. „Film Amerikánka nás zcela uchvátil, protože svůj příběh vypráví naprosto neobvyklým způsobem. Věřím, že mezi desítkami kvalitních filmů, které jsme v posledních letech podpořili, bude tento snímek obzvlášť působivý a originální,“ dodává Petr Tichý. Amerikánku začal režisér Viktor Tauš točit před dvěma lety. Od té doby o ní přemýšlel a připravoval se odvyprávět příběh nejen její, ale i dalších opuštěných dětí. Nejde jen o příběh holky vzdorující svému osudu, ale emotivní odyseu, která je oslavou nezdolnosti lidského ducha, transformativní síly naděje a touhy po autentickém štěstí bez potřeby ujištění o dobrém konci. Amerikánku ve filmu ztvárňují tři herečky – Klára Kitto, Julie Šoucová a Pavla Beretová. Část filmu se natáčela v ateliéru č. 8. barrandovských studií.

Ještě před Amerikánkou, 19. září, vstoupí do kin film Konec světa, jehož hlavními hrdiny jsou kluk Tonda a jeho děda, původem ruský šlechtic, amatérský malíř, člověk s noblesou, a především s pestrými a dramatickými životními osudy. Tato nesourodá dvojice společně vzdoruje složité době v roce 1968. Film natočil režisér Bohdan Sláma podle scénáře Ivana Arsenjeva, v hlavních rolích dědy a vnuka se představí Miroslav Krobot a Vojtěch Veverka. Také tento film vzniká s přičiněním Barrandov Studia.

Dalšími čtyřmi tuzemskými tituly, které Barrandov Studio letos koprodukuje, jsou: krátký film Cestovatel s Jiřím Lábusem v hlavní roli (režie Veronika Jelšíková), Tichá pošta (režie Ján Sebechlebský), Sbormistr (režie Ondřej Provazník) a Franz, velkofilm inspirovaný významnou postavou české i světové literatury, spisovatelem Franzem Kafkou (režie Agnieszka Holland).

O tom, které filmy Barrandov Studio podpoří v příštím roce, se bude rozhodovat koncem letošního roku, uzavírka žádostí o koprodukce je na konci září. „Do koprodukčních vztahů vstupujeme jak finančním vkladem, tak i věcným plněním. Rozsah se odvíjí od nabídky producenta filmu, kvality scénáře a dramaturgické přípravy, finančního zabezpečení a obsazení celého tvůrčího týmu. Finanční aspekt a propočet návratnosti nehraje jedinou rozhodující roli, protože nedílnou a podstatnou součástí rozhodování je i umělecká hodnota předkládaného filmu,“ upřesňuje Petr Tichý. Hlavní kritéria výběru a další potřebné informace zájemci najdou zde: Koprodukce – Barrandov Studio a.s.


Simona Andělová, mediální servis 2media.cz, 26. 8. 2024


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.08.2024 • Déčko slaví 11 let – divákům nadělí pořad s Danielem Stachem, Lubošem Veselým i novou celoroční soutěž
09.08.2024 • Tisková zpráva z 11. zasedání RRTV, konaného dne 6. 8. 2024
07.08.2024 • Den otevřených dveří na Nově - už 17. a 18. srpna
01.08.2024 • Rada pre mediálne služby spustila verejný konzultačný proces k návrhu zoznamu významných podujatí
13.07.2024 • Tisková zpráva z 10. zasedání RRTV, konaného dne 9. 7. 2024
07.07.2024 • Tlačová informácia zo zasadnutia Rady pre mediálne služby dňa 3. 7. 2024

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist