Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 16.09.2024 - 21:13:10   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Televízia DOMA prináša do slovenských domácností romantiku a emócie už celých 15 rokov

  Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 31.08.2024



Televízia DOMA prináša do slovenských domácností romantiku a emócie už celých 15 rokov
Prvá tematická televízna stanica skupiny Markíza, zameraná primárne na ženské publikum, vstúpila na slovenský televízny trh v pondelok 31. augusta 2009.


Už túto sobotu, 31. augusta 2024, uplynie presne 15 rokov od začiatku vysielania televízie DOMA. Prvá tematická stanica skupiny Markíza vstúpila na slovenský trh v pondelok, 31. augusta 2009, a svoje primárne ženské publikum odvtedy zahrnula nespočetným množstvom tých najkvalitnejších a najkrajších romantických filmov a seriálov. Postupne však oslovovala čoraz širšie divácke spektrum a programovú ponuku preto obohatila o mnohé ďalšie atraktívne žánre.

„Keď sme pred 15 rokmi spúšťali televíziu DOMA, bola som poctená príležitosťou stáť pri jej zrode ako programová riaditeľka. Veľmi ma teší, že sa nám podarilo vytvoriť miesto, kde majú diváci zaručenú bohatú nádielku emócií, romantiky a silných príbehov. Som úprimne hrdá na to, že sme už 15 rokov súčasťou ich domácností a že sme si vybudovali stabilnú a úspešnú pozíciu na trhu. Do ďalších rokov prajem televízii DOMA ešte mnoho špičkových filmov a seriálov, no hlavne verných a spokojných divákov,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Na svoje 15. narodeniny upozorňuje DOMA počas celého leta aj priamo vo vysielaní pod sloganom „Už 15 rokov vo vašich srdciach“. Divákom už priniesla niekoľko darčekov, akými boli návrat legendárneho sitkomu Frasier, ktorý doplnia aj úplne nové časti, atraktívna seriálová novinka Bull: Súdny špecialista, či jedna z najlepšie hodnotených tureckých telenoviel ostatných rokov Dcéry pani Fazilet.

DOMA odštartovala symbolicky v rovnaký deň v roku ako jej materská, dlhodobo najsledovanejšia slovenská televízia Markíza. Úvodný deň vysielania propagovaný ako „Pondelok plný lásky“ ponúkol vôbec prvý program ráno o 9:00 hod., stal sa ním americký romantický film Sila lásky s Juliou Roberts a Dennisom Quaidom v hlavných úlohách. V rovnaký deň sa na obrazovky dostala kultová telenovela Skrytá vášeň, ako aj ďalšie úspešné seriály Macocha, Rebeli, Regina - kráľovná cigánskych sŕdc, Viktória, či Osudové stretnutie.

Historicky najúspešnejším programom televízie DOMA je dodnes pôvodný romantický seriál Druhý dych, vysielaný v premiére v rokoch 2012 a 2013, v ktorom si charizmatického architekta Daniela zahral Braňo Deák a krásnu učiteľku Annu stvárnila Jana Lieskovská.

Najväčšie divácke úspechy žnú na DOMA v posledných rokoch najmä turecké romantické seriály. Doposiaľ mali diváci možnosť vychutnať si už takmer 40 titulov z krajiny polmesiaca, pričom suverénne najsledovanejším z nich bol historický Sultán. Výrazne však zabodovali aj Sila, Vymenené životy, Cennet, Feriha, či Láska na prenájom.

Dôležitým pilierom vysielania stanice DOMA sú už od jej vzniku latinskoamerické telenovely, medzi ktorými si suverénne prvenstvo drží už spomínaná Skrytá vášeň. Diváci si ju budú môcť pripomenúť opäť od 10. septembra 2024, vždy od pondelka do piatka o 16:00 hod. v dvoch častiach za sebou, kedy vystrieda aktuálne vysielanú Vôňu vášne.

„DOMA naďalej ako jediná televízia na slovenskom trhu ponúka to najlepšie z tureckej aj latinskoamerickej seriálovej produkcie a my sa nesmierne tešíme pozitívnym diváckym ohlasom a nehasnúcej priazni. To nás ženie vpred a motivuje aj naďalej prinášať stále ďalšie atraktívne novinky, ale aj rokmi osvedčené a dodnes žiadané tituly,“ dodala Silvia Majeská.

Programovú štruktúru televízie DOMA postupne obohatili aj viaceré obľúbené sitkomy a reality šou. Neskôr do jej ponuky pribudli tiež napínavé trilery, strhujúce skutočné príbehy, alebo seriály z lekárskeho či súdneho prostredia. V súčasnosti medzi jej najväčšie divácke hity patria romantické seriály Dcéry pani Fazilet a Vôňa vášne, ako aj sitkomy Frasier a Krok za krokom.

DOMA vo svojej doterajšej histórii vystriedala štyri varianty loga a grafické vizuály, programovú ponuku charakterizovali slogany „Doma ťa čaká láska“ a neskôr „Doma ťa čaká pohoda“. V upútavkových blokoch môžu diváci aktuálne počuť hlasy hercov Alexandra Bártu a Vladimíra Kobielskeho, v minulosti boli staničnými hlasmi DOMA aj Maroš Kramár a Jozef Vajda.

Mimoriadne silnú fanúšikovskú základňu má stanica DOMA aj na sociálnej sieti Facebook, kde sa môže pochváliť už vyše 425-tisíc sledovateľmi, čo ju radí dokonca až na tretie miesto medzi slovenskými televíziami.

Svoj narodeninový deň oslávi DOMA v sobotu 31. augusta 2024 sériou hviezdne obsadených romantických filmových titulov. Diváci sa môžu tešiť na Dom pri jazere (13:10 hod.) s Keanu Reevesom a Sandrou Bullock, Bezsenné noci v Seattli (15:15 hod.) s Tomom Hanksom a Meg Ryan, Tak dobre, ako sa len dá (17:25 hod.) s Jackom Nicholsonom a Helen Hunt, Diabol nosí Pradu (20:30 hod.) s Meryl Streep a Anne Hathaway a špeciálnu ponuku uzavrie o 22:45 hod. Jennifer Lopez ako Popoluška zo supermarketu.

TV spot „Už 15 rokov vo vašich srdciach“: https://youtu.be/lka4R9koo6U
Teaser na návrat legendárnej telenovely Skrytá vášeň: https://youtu.be/hBCR0M9R3Ak


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 30. 8. 2024


Najsledovanejšie seriály v doterajšej histórii televízie DOMA




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.07.2024 • Novú televíziu Markíza KLASIK bude šíriť drvivá väčšina najvýznamnejších operátorov
04.06.2024 • Skupina Markíza sa v lete rozrastie o novú stanicu Markíza KLASIK, prinesie to najlepšie pre televíznych klasikov
31.05.2024 • Tisková zpráva z 8. zasedání RRTV, konaného dne 28. 5. 2024
23.05.2024 • Z jedenástich voľných frekvencií prejavili uchádzačizáujem o deväť, Rada bude rozhodovať v júni
18.05.2024 • Evropa 2 vládne komerčním rádiím a rádio KISS dál posiluje
15.05.2024 • Zábava nezná hranic: Prima COOL SK startuje na Slovensku již 27. května

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist