Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 16.10.2024 - 02:18:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Objevte tajemné slovenské hrady plné legend: Nová řada Hradologů již od 5. října na Spektru

  Autor: KNKTR/Spektrum , e-mail: info@knktr.cz Přidané: 02.10.2024


Již tuto sobotu 5. října startuje na TV Spektrum nová řada výpravného seriálu Hradologové – Tajemství slovenských hradů. Oblíbený průvodce Števo Martinovič se opět vydává na cestu po fascinujících slovenských hradech ve druhé řadě tohoto dokumentárního cyklu. Tentokrát se se svým týmem ponoří do historie hradů na východním Slovensku, kde objeví nejen tajemství středověkých staveb, ale i krásnou přírodu a místní zvyky. Každý díl přináší nové příběhy zahalené legendami a inspirativní zážitky.


Oblíbený průvodce Števo Martinovič se opět vydává na cestu po fascinujících slovenských hradech ve druhé řadě dokumentárního cyklu Hradologové – Tajemství slovenských hradů. Tentokrát se se svým týmem ponoří do historie hradů na východním Slovensku, kde objeví nejen tajemství středověkých staveb, ale i krásnou přírodu a místní zvyky. Každý díl přináší nové příběhy zahalené legendami a inspirativní zážitky.

Sledujte premiéru druhé řady dokumentárního seriálu 5. října na TV Spektrum v 17.30 hod.


Kam se tentokrát vydá Števo Martinovič?

Ve druhé sérii tohoto výpravného pořadu se Števo Martinovič vydává na další dobrodružnou cestu po východním Slovensku. Objevuje nejen historii, ale zaměřuje se také na poznávání tradičních řemeslníků a jejich dovedností a na krásy slovenské přírody. Každá epizoda přináší nové příběhy inspirované legendami, které ožívají v úžasných kulisách slovenských hradů. Diváci se mohou těšit na jedinečné záběry a zážitky, které odhalují skryté poklady země našich sousedů.

Průvodce pořadem Števo Martinovič například dojde na vrchol vyhaslé sopky, kde stojí Šarišský hrad, jeden z největších hradů Slovenska, který byl domovem husitů a přežil nejen požáry, ale také kruté příběhy. V Pieninách se plaví na vorech po Dunajci a objevuje město Stará Ľubovňa, kde se nachází hrad s polskými korunovačními klenoty. V obci Fintice se ponoří do světa tradičních řemesel a vyzkouší si pečení chleba v nejstarší řemeslné pekárně.

Slovenský ráj ho zavede na Kláštorisko, kde býval kartuziánský klášter uprostřed úchvatné přírody. Na hradě Čičva se zapojuje do místního tajemného rituálu a objevuje historii středověkého hradu, který sloužil jako strategická pevnost a místo pro uchovávání potravin. Bardejov, historická obchodní křižovatka mezi Černým a Baltským mořem, si dodnes zachoval svůj středověký půvab. Števo navštíví radnici, baziliku a hrad Zborov, o kterém místní legendy říkají, že ho stavěli čerti. Bardejovské náměstí je navíc jedním z nejzachovalejších středověkých náměstí v Evropě.

Druhá série Hradologů vás zve na nezapomenutelnou dobrodružnou cestu po východním Slovensku, kde se historie hradů prolíná se současností a každé místo odhaluje fascinující příběhy. Premiéru prvního dílu si můžete vychutnat v sobotu 5. října v 17:30 na televizní stanici Spektrum. Ať už jste fanoušci historie, milovníci přírody nebo hledáte vzrušení, tato série vás nepochybně inspiruje k návštěvě těchto míst.

„Druhá série Hradologů bude mnohem bohatší. Kromě krásných slovenských hradů navštívíme i šikovné řemeslníky, a dokonce se vydáme i na několik túr po krásné slovenské přírodě,“ zve diváky průvodce pořadem Števo Martinovič.


O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společností na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic, které se soustřeďují na střední a východní Evropu. Současně portfolio AMCNI – Central and Northern Europe nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, dětské: Minimax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film+. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky a trhy v různých jazycích. Je dostupný v celé řadě platforem, včetně HD služeb a nabízí verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divize AMC Networks a je dodavatelem uznávaných zábavných pořadů pro předplatitele ve více než 130 zemích. AMCNI zahrnuje globální značky a také populární stanice s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací naleznete na www.amcnetworksinternational.com.


Barbora Umancová, Account Manager, KNKTR, 1. 10. 2024


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.09.2024 • Vaše dávka zábavného poznávání na Prima ZOOM
20.09.2024 • Laver Cup – tři dny světového tenisu
15.09.2024 • Další dávka dokumentů od Prima ZOOM je tady
08.09.2024 • Nejchytřejší zábavu najdete na Prima ZOOM
02.09.2024 • Nová sezóna kinopřenosů z Metropolitní opery začíná v říjnu. Nabídne klasiky Toscu, Aidu nebo Figarovu svatbu, ale i žhavou novinku ze současnosti
01.09.2024 • Září plné zajímavých dokumentů Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist