|
Da se koupit parabola i s drza ...
|
|
30.08.2007 18:56 • anonym |
|
|
Da se koupit parabola i s drzakem. Napr. Multibeam T85 (5xLNB)
Odpovědět
|
|
|
To není žádný problém, anonyme ...
|
|
30.08.2007 14:00 • Jaivan |
|
|
To není žádný problém, anonyme...
Odpovědět
|
|
|
Ak sa ti podarí na 120cm.
|
|
30.08.2007 13:42 • anonym |
|
|
parabole prijímat rozsah od 1°W po 28°E tak si macher...
Odpovědět
|
|
|
Neviem či ti 35 cm bude stačiť ...
|
|
|
Neviem či ti 35 cm bude stačiť.Aj ja mám 120 cm parabolu a viem že som si ten držiak robil 46 cm dlhý.Eurobird 28,5 E je úplne na konci a na druhej strane trčí pár centimetrov volných ,tak na jeden konvertor.Ale na 4 LNB by ti to malo stačiť.Držím palce a dobrý príjem.
Odpovědět
|
|
|
Ja mám parabolu na streche pan ...
|
|
30.08.2007 13:25 • anonym |
|
|
Ja mám parabolu na streche paneláka 110cm, motor a bzzzzkam s tým kedy chcem
Odpovědět
|
|
|
dakujem
|
|
30.08.2007 13:21 • zaciatocnik |
|
|
Dakujem za odpovede, takze ak som to spravne pochopil tak multifid by sa mal na parabolu "usmievat" aj v jednom aj v druhom smere (konce smerom ku parabole a smerom dohora),ale pri mensich vzdialenostiach konvertorov sa to da vytvorit aj ich natocenim smerom ku stredu paraboly a nie je to az tak kriticke. Ja mam 120cm parabolu a chcem chytat 1W a 28E takze to zakrivenie musim uvazovat vzdialenost konvertorov skoro cca 35cm.Dakujem. Co sa tyka motora presne to vystihuje moj pripad panelak susedova spalna v tesnej blizkosti paraboly, pre klud v dome niet co riesit len dat multifeed a este je to aj rychlejsie.
Odpovědět
|
|
|
Ja som to nekupoval naraz,mal ...
|
|
|
Ja som to nekupoval naraz,mal som najprv 4 konvertory a potom som si to prerobil na 7 LNB.To som ešte kupoval DiseCq prepínač 8/1 za 800 sk.Ak sa smeješ na tom,že nechcem čakať až sa pretočí motor ,tak je vidieť že si multifokus ešte asi nemal.Bývam na 3 poschodí a parabolu mám nad susedovým oknom do spálňe,neviem čo by mi suseda povedala keby sa jej v noci o pol druhej 100x ozývalo bzzzz a bzzz.Čo je drahého na 7 LNB. 1 kus stál 290 sk.Kedysi som dal za 1 konvertor aj 1200 sk.
Odpovědět
|
|
|
To sa pekne predražlo..7LNB ..t ...
|
|
30.08.2007 12:39 • anonym |
|
|
To sa pekne predražlo..7LNB..to je lepší motor a môžem chytať 30 družíc.Ešte napíš, že nebudeš čakať, kým pretočí motor, lebo to sa zasmejem...
Odpovědět
|
|
|
Držiak na multifokus nemusí by ...
|
|
|
Držiak na multifokus nemusí byť vôbec zakrivený,a už vôbec nie na 4 LNB.Ja mám 7 LNB a držiak je rovný, 46 cm dlhý.Musel som si ho vyrobiť, lebo taký sa nepredáva.To zakrivenie sa koniec koncov dá nastaviť aj na LNB ,tak že konvertory sa posúvajú v objímke.Stredné LNB najďalej a ku krajom bližšie,tak aby tvorili oblúk.Sú to len milimetre ale niekedy to pomôže.Krajné LNB by mali podľa mojich skúseností ísť smerom hore.(kvôli elevácii-parabola by vlastne mala ísť smerom dole ,ale my chytáme zrkadlový obraz tak je tu všetko naopak.)Ale multifokus nezáleží lem na držiaku ale hlavne na tvare paraboly a samozrejme od konvertorov.Na "plochej parabole" sa lepšie nastavuje.Je to lem moja skúsenosť, možno druhí majú inú.
Odpovědět
|
|
|
To si videl všetko asi zo zlch ...
|
|
30.08.2007 09:18 • anonym |
|
|
To si videl všetko asi zo zlch fotiek..držiak konvertorov má byť namontovaný tak, že oblúk držiaka je vodorovne a je oproti zakryvenia paraboly.Takto: ( je držiak a ) je parabola.
Odpovědět
|
|
Celkový počet reakcí: 10 / zobrazují se: 1 ... 10