Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Pátek • 10.01.2025 - 07:19:13 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Satelitní stanice a družice
Ide Vam Hellas Sat 2 (39,0° vých.)  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
12.10.2007 18:08 • ® Frenky
Hi! :D
Kcem sa opytat, ci vam ide Hellas Sat 2 (39,0° vých.). Teda ci ide vobec. Lebo podla vypisu stanic je nanom cez 50 FTA programou, no mne nic. Alebo ho neviem len najst.
Mam Parabolu 100-fku gibertiny (vraj :eek: ) a motor strong oznacenie modelu uz neviem tusim 2100 alebo tak njak. No a nikdy mi nesedi USLAS. Vcera tu bol u mna technik a mi to nastavoval, signal z Astry 1(19,2) 74% a kvalita signalu 88 az 90%. Vypol som satak, odisiel, no a ked som sa vratil za par hodin signal/kvalita 65/75. Tak som si prepol USLAS na Motor a manualne dotiahol. 3x som klikol na E a uz mam zas taky dobry signal ako som aj mal. No ale proste to nesedi. Tak napr. ked dam USLAS a dam Thor, tak mam signal len 45/50 a to sa obraz ani nezlozi. Po dotiahnuti mam zas 70/85. Takze taketo trapenie ja mam :(
Som skusal tento nestastny Hellas Sat 2 a nic. Bud ho neviem najst (lebo niekedy posuvam aj 20x na E a 20x na W a nic! :( ), alebo fakt nevisiela nic na volno (Mam len FTA prijmac)
Dik za info.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 10   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

Niekto nevie citat.  
19.10.2007 21:41 • ® Frenky
to: 14.10.2007 11:15 • ® zargos5
Ja som s alen pytal ci ide Hellas Sat 2 alebo ma vypadok. Vraj ide, a tym je moja otazka zodpovedana. Dalej je to len nezavezna diskusia, takze rady ani moc nie .. :D

zargos5 má pravdu-celé je to o správnom  
14.10.2007 17:30 • ® boras
zargos5 má pravdu-celé je to o správnom nastavení.NTV na 75v musí ísť v pohode okolo 60%,Hispasat celý okolo 80-90

Však pre tých čo potrebujú Astru 19,23 a Hotbird  
14.10.2007 11:15 • ® zargos5
Však pre tých čo potrebujú Astru 19,23 a Hotbird je im aj taký dobrý. Aj tebe to super namontoval, tak čo sa tu sťažuješ a chceš rady??? Zavolaj si ho on ti to spraví.

No ma to jeden hacik.  
14.10.2007 00:03 • ® Frenky
15 rokov sa nedá babrať montáž prijímačov a parabol, pretoze by to po prvom roku odneho asi nikto nekupil, nemyslis?
A objednavaju si montaze stale ..

Koľkokrát ti mám napísať, že máš nastavený celý  
13.10.2007 20:28 • ® zargos5
Koľkokrát ti mám napísať, že máš nastavený celý systém zle. Toho technika neobhajuj, aj 15 rokov sa dá babrať montáž prijímačov a parabol...Máš to zle nastavené,ako som písal. Tak sa podľa toho zariaď.

Diki. No mne praveze ..  
13.10.2007 14:51 • ® Frenky
Diki. No mne praveze ide Turksat na 42E dost divne. Sila signalu nic moc (ako vzdy - asi to bude satakom) ale kvalita je niekde (napr. CNN Turk) 92-94 obcas blikne az 95%! Ale niekde len 62-65 a to uz su vypadky teda zmrznutie obrazu kazdych 5-10 sekund. :( :mad:
Najhorsie ide Badr (26,0° vých.) to je lne tak tak ... Kvalita signalu 56-64% podla podmienok.
Ja fakt neviem. :what:

www.parabola.cz/družice Hellas sat/ tam si pozri  
12.10.2007 22:24 • ® zargos5
www.parabola.cz/družice Hellas sat/ tam si pozri stanice a nalaď..Najprv by som doporučoval Turksat 42E. Potom ostatné. Turksat má silný signál.

Njn ...  
12.10.2007 20:33 • ® Frenky
njn .. Aby som ho obhajil, poznam toho technika uz dlho, montuje tu sataky asi 15 rokou, takze vyzera ze sa vyzna :)
Este som zabudol, ze mam konvertor 0,2db sumove cislo. Je to golden interstar. Niekto vravi vraj kvalita, niekto ze srot, zatial problemy nemam. (Paci sa mi ze ej bieli, aspon sa pri tych tohtorocny 40-tkach tolko nehrial, a to je hned decibelik k dobru :D )
Co sa tyka sili signalu, ono je to vraj hlavne o sataku, vraj kazdy ukazuje inak. Ja mam len Kaon 220-ku. Taky najlacnejsi aky v tej dobe bol. Silu signalu nikdy neukazuje njako vela, ale zas kvalita signalu (ta spodna mdra ciarka zo znackou Q) je na njakom (teraz neviem na akom) satelite az 96%. A vraj zalezi len na tejto kvalite signalu, sila ho vraj nezaujima! Tak neviem ci je to tak.
OK, dik za info, a mohol by si prosim hodit sem aspon jeden transponder toho Hellas Sat-u ktory urcite ide? Aby som to mal podla coho hladat.
Dik ;)

Škoda tolika slov... Pan zargos5 to napsal  
12.10.2007 20:28 • ® Sylar
Škoda tolika slov... Pan zargos5 to napsal pregnantně...

Takého technika by som kamsi poslal, hnoj kydať a  
12.10.2007 20:18 • ® zargos5
Takého technika by som kamsi poslal, hnoj kydať a nie babrať sa do satelitného prijímu!!!! Hellas Sat 39E v pohode vysiela. S parabolou akú máš ti musí ísť Astra,HB,Thor,Intelsat so signálom kvality 100%. Problém je v nastavení motora a paraboly, nulový bod, elevácia paraboly.Okrem toho musíš bez problémov s takou parabolou chytať družice Turksat 42E,ďalej 53E,68,5E,72,75,80E. Tam takáto parabola úplne stačí na bezproblémový príjem. Tak isto na opačnú stranu až po 30W.Otázka je, aký je prijímač a ako je nastavený s motorom v MENU, nastavená správna poloha bydliska...nastavenie družíc na USALS...

Celkový počet reakcí: 10 / zobrazují se: 1 ... 10

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist