Chci zakoupit digitální HDTV satelit a chci samozřejmě příjmat více družic. Proto chci vědět, jaké mají výhody nebo nevýhody otáčecí zařízení a multifokus (toroidal). Děkuji.
nejlepší je oboje jako to mam já pevnou parabolu ze čtyřma LNB mam na nejpoužívanějších satelitech a na ostatní si natočim ale každý přijímač to nazvládne tuto sestavu parabol určitě to umí Dreamboxi a IPBoxi na kterých to mam otestováno
Mám Hd přijmač+ natáčení=OK.Pokud to budeš chtít řádně využit potřebuješ k tomu diablo cam,po případě oficielní karty.Připrav si více peněz.Každá legrace něco stojí!!
Zdravim.
Mam lepsie skusenosti s Thoroidnou parabolou. Je to menej narocne na udrzbu a kanaly sa hned prepinaju. Je pravda ze na kazdu druzicu treba iny konvertor, ale cena motora tiez nieco stoji, takze to cenovo vyjde priblizne narovnako.
Prepínanie medzi programami je síce pomalšie pri zmene družice, ale ystém je variabilnejší ako multifokus, menej je to nákladné. Vždy pri vypustení novej družie je pri multifokuse nutné kupovať nový konvektor. Pri motore stačí nájsť len polohu novej družice, žiadne ďalšie náklady
natočím si na najlepší signál, resp. mám väčšiu rezervu ako multiF
dlho čakám na pretočenie trebárs z 75E na 23E, 30-40 sec.
medi 13-16-19-23-26E je to cca 2-3 sec.
1LNB , 1 kábel
multiF, mám 2-3...pozície, prepínanie okamžité,
disec, viac LNB