Veľa sa tu riešilo,od ktorého sat. poskytovateľa je "lepší obraz".Či je to digi, upc, atď..,v podstate je to jedno,i keď to môže málo ovlyvniť dátový tok.V podstate ide o to,že všetci vysielajú komerčné programy v SK a češtine v PAL-systéme,tj. 57O riadkov vertikálne (teraz neviem presne to číslo). LCD-HD ma vertikálne 768 riadkov,čiže tých 570 riadkov-obrazových informácií sa do tých 768 riadkov iba prepočítajú.To isté platí aj pri fuul hd.Dokonca je testami dokázané,že pokiaľ prímame PAL-signál (klasiku TV),pri fuul hd je horšia kvalita obrazu ako pri HD.(čím viac bodov,tým viac mŕtvej plochy).Takže pri výbere LCD si treba zvážiť hlavne uhlopriečku TV vzhľadom na vzdialenosť pozerania.Najlepšie si to pozrieť v obchode priamo na placi-napr. v Datarte,kde do nich púšťajú PAL signál-,teda reálny obraz.Pozor na Nay,kde do nich dávajú HD signál,a to je potom zavádzajúce.Toto ovšem neplatí pre tých,ktorí majú doma zdroj pre HD-programy.Ja mám Samsunga 37" ,Digi programy,a raz som skúšal pustiľ HD film z PC,a to bola bomba.Takže pokiaľ nebudeme mať možnosť prímať HD programy,debaty že ktorý TV a ktorý Sat. prevádzkovateľ je lepší sú až na konci reťazca na konečnú kvalitu obrazu.Treba si uvedomiť,že všetko je len očný klam,v skutočnosti obrazovka vykresluje iba 3 farby-červenú,zelenú,modrú.A akú značku LCD? Orientuj sa na renomované značky,a hlavne sa vyhýbaj čínskym sračkám typu Orava,Sencor a podobne.
Odpovědět
|