Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Pondělí • 06.01.2025 - 04:29:39 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

CZ/SK stanice
Škandál!!! Orange Fiber TV vyradil Discovery  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
01.04.2010 21:46 • ® Buddy
Dnes som zistil že bez akéhokoľvek upozornenia alebo opýtania sa v ponuke Fiber TV od Orange na Slovensku vyhodili Discovery TV! Je to škandál lebo je to podľa mňa mimoriadne sledovaná stanica!
Protestujte, ľudia, volajte tam, sťažujte si, dávajte výpovede! Ja idem dať hneď po skončení viazanosti výpoveď a asi idem do Skylinku. Aj tak mám funkčný satelit, tak len si priplatím za prémiové kanály a prestanem platiť Orange-u za televíziu. Aj tak sú s tým stále problémy, stále to vypadáva a ich STB stále blbne, mrzne a chová sa choro...
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 14   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

to Buddy  
07.04.2010 20:22 • ® bobo
Myslím, že dám ešte jednu poznámku. V čom sa líši HD a SD. Určite si počul o filmovom páse. Skladá s okničiek s fotkami, ktoré keď pustíš rýchlo za sebou, tak vidíš pohyblivý obraz. A práve v tom je rozdiel medzi HD a SD. V SD je tých okničiek za sekundu menej ako v HD. Aj preto v HD nevidíš pri pohybe kamerou rozmazané miesta ako v SD, lebo ja tam omnoho viac fotiek za sekundu. V tom je aj ten fígel,prečo SD ostane SD, aj keď ho dáš do MPEG4 alebo iného tzv. HD formátu. Ešte som nepočul o tak inteligentnom softvare, ktorý by domyslel chýbajúce zábery. Maximálne ten počet záberov pomerne doplní nakopírovaním pôvodných. A je absolútne jedno, či to pustíš rýchlosťou 1 terra alebo 10 mega. Nesmieš klesnúť pod objem fotiek za sekundu... To závisí aj od rozlíšenia natočenej snímky... No a to štvorčekovanie má zas za následok zmena velkosti, to znamená, keď z malej fotky spravíš velkú. Ak je už nejaký záber v malom rozlíšení, t.j. malá fotka, tak vždy najkrajší bude v pôvodnom rozlíšení, t.j. malý. To, že televízie stým radi manipulujú, je vidieť, keď natiahnu zábery 4:3 z NHL do formátu 16:9. Ak máš dobrú telku, tak to krásne uvidíš. No zvyknú to robiť aj niektorý operátori poskytujúci služby káblovej alebo satelitnej tv. Výrazne je to vidno u Digi TV... No a pre toto si myslím že fiber tv neprináša ani jednu celoslovenskú TV stanicu v HD, pretože ani jedna zrejme nemá zariadenie, ktoré by spracovávala vo vysokom rozlíšení prichádzajúce dáta z HD kamier. Krásny príklad je zapožičanie takéhoto zariadenia STV z rakúska pri OTOvi, teda na Slovensku nebolo. A myslím, že ani ešte nieje. Máš pravdu. Osobne fiber tv nemám a ni mať tak skoro nebudem. Aj keby som silou mocou chcel. Nebývam v meste v ktorom je. Tobôž na vybranej ulici... Na záver ti len poprajem krásny obraz, a ak chceš, tak si môžeš aj myslieť, že tie naše TV pozeráš v HD.;)

Díki, nelke...  
06.04.2010 23:45 • ® Buddy
... konečne jeden zmysluplný príspevok k téme!!! ;):good:
A som rád že nie som jediný! :D
Snáď to tam vrátia, nepamätám si na podobný odpor v histórii Fiber TV: Dokonca už aj operátori na hotline sú na našej strane, myslím že teraz hovoria naozaj úprimne že nás chápu, súhlasia s nami a rozumejú nášmu hnevu. Keby to ale aspoň trochu pomohlo...
Snáď budeme jedni z prvých ktorí si naspäť vydobili svoje práva...

to bobo naposledy...  
06.04.2010 23:35 • ® Buddy
Naozaj niekedy neviem či si ... alebo ...
Mám oči a viem si porovnať pôvodný SD kanál a upsamplovaný kanál a vidím že je to lepšie. Nezávisle od toho či budeš hľadať argumenty so zlatou krabičkou alebo červenou žabou, ty len rozprávaš a teoretizuješ - a .... vieš.
Ja som samozrejme hovori o 1 KANÁLI s takýmto baudrtatom a nie o 18-tich a ani 87 kanáloch!
Pletieš si hrušky a pušky: 70Mbit je rýchlosť internetu, TV je nezávislá od internetu a okrem toho orangeácka sieť má mimochodom kapacitu 1Gbit, full duplex - ako prvá na svete!
Ale keďže trepeš stále väčšie blbosti a táto téma je o niečom inom, toto je posledná moja reakcia lebo už si mi nie hoden toho aby som strácal čas a energiu formulovaním zmysluplných odpovedí na tvoje nezmyselné a ezotericko-transcendentálne príspevky. Naštuduj si to, čítaj a kumuluj informácie a potom píš, nestane sa ti že vyexkrementuješ informáciu že nejaký kanál má 0,66Mbit/s...
Toto už nestojí ani zato aby to človek čítal... ;(

Aj tak si budem stáť za svojim. Môže priniesť  
06.04.2010 21:01 • ® bobo
Aj tak si budem stáť za svojim. Môže priniesť najlepší obraz, ale SD a nie HD. Vieš a o tom "upsamplovaní" , mám na to len jeden názor a skúsim to povedať čo najslušnejšie. Keď dáš "exkrement" do zlatej krabičky, stále ostane "exkrementom" a nepremení sa na zlatý šperk. Tak isto, pokial má televízia zo svojho vysielania dva výstupy, jeden s vysokým dátovým tokom a druhý štandardný(čomu ja osobne neverím), je z ich strany velká hlúposť, že si nezabezpečí čo najširšie sledovanie takej kvality. Pretože celkom určite je na slovensku mnohokrát viac ľudí s hd príjmačom, než má fiber tv abonentov. A o tých dátových tokoch, keď natlačia do tých 14 Mbit 18 kanálov v HD kvalite a do tých okolo 6-7 87 kanálov v SD kvalite, tak to svedčí o niečom. A keď vezmem celkovú rýchlosť internetu, až do 70 Mbps, a keď túto istú rýchlosť pridelia aj službe fiber tv, vydelím do 105 programmi, dostanenm sa niekde na priemer 0.666666 Mbps na jeden program. Je to na zamyslenie, keď logicky uvažuješ, čo je reklamný ťah a čo skutočnosť... :D :good::bad:

Facebookové skupiny  
06.04.2010 15:19 • ® nelke
K tomu Discovery: na facebooku už vznikli skupiny, treba skúsiť Orange bombardovať, možno to zaberie, ak nás bude veľa
http://www.facebook.com/group.php?gid=109497175744768
http://www.facebook.com/group.php?gid =105898966113513
http://www.facebook.com/group.php?gid=113868331963611

... ešte  
06.04.2010 04:21 • ® Buddy
A zabudol som ešte, lebo to nepozerám: Markíza pokiaľ viem tak prenáša ten český seriál (myslím Ordináciu v ružovej záhrade) cez Orange v HD (zasa hovorím o originál HD, nie upsamplingu), čo potvrdzuje moje slová. Minule som videl na to uputávku kde to hovorili, bol to myslím ten seriál Novy, takže to celé do seba zapadá keďže Nova už dhšie vysiela aj v HD, čiže zjavne už aj svoje programy produkuje v HD...

Re: bobo  
06.04.2010 04:15 • ® Buddy
Zjavne nemáš Fibernet lebo keby si mal, potom vôbec nediskutuješ o tom či je upsamplované SD do HD (teda vo Fibernete kanály 105 a vyššie) lepšie ako "originálne" SD. Je omnoho lepšie, dokázateľlne. Ostrejšie, neštorčekuje, krajšie farby, lepší zvuk. Neviem síce dokázať v akom dátovom tvare dostávajú štúdiá programy, ale podľa toho čo vidím je to určite lepšie ako napr. bežné SD vo formáte MPEG2 zo satelitu, DVB-T, Orange SD kanálov a pod.
Napr. viem že satelitná norma DVB-S je dátovo obmedzená (neviem ci nie na 6Mbit/s alebo tak), takže aj keby vysielateľ mal akúkoľvek kvalitu, cez MPEG2 to "nepretlačí" vo vyššj kvalite k divákovi. Napr. už len DVD vie ísť do cca. 10Mbit, čiže lepšie ako DVB-S. A to práve Orange môže po upsamplovaní do MPEG4. Viem že HD kanály majú v Orange okolo 14Mbit MPEG4 a SD kanály okolo 6-7 v MPEG2, podľa toho čo dodáva vysielateľ. Tak sa snáď nebudeš hádať že tam nie je rozdiel!!!
Okrem toho, aj Markíza už má časť reťazca HD, už som na Markíze videl odbaviť HD film v originál HD kvalite cez Orange - sám som to pozeral.
Máš pravdu že ak stanica investuje do HD, snaží sa to dostať k najviac ľuďom. Ale zasa všetko je otázka peňazí: najprv musí mať dostatočne veľa ľudí HD príjem (napr. satelitný), potom bude stanica platiť HD cestu. Neviem či vieš, napr. PRO7, SAT1 aj česká Nova vysielali už v HD, potom prestali lebo zistili že príliš málo ľudí má HD satelit, dlho vysielali zasa v SD a teraz zasa vysielajú v HD. Len preto že HD satelitná trasa je stále veľmi drahá, takže si stanica 3X rozmyslí či bude platiť HD alebo SD.
Konkrétne v prípade Markízy je to jasné: nemá ešte celý reťazec v HD, okrem toho nebude zatiaľ platiť super drahý ďalší transpondér s HD kapacitou, prenos cez Orange mala pravdepodobne zdarma keďže Orange je agilný, má naťahané optiky a nie je preňho problém signál HD (myslím originál HD!) zobrať z Markízy a rozdistribuovať ho svojim zákazníkom - čo už sa stalo. Okrem toho že Orange má na to technológiu, tak aj preto aby mohli povedať: Aha, my jediní zatiaľ vieme preniesť napr. Makrízu v HD, objednajte si náš Fibernet. A v tomto majú pravdu...

No a ešte jedna vec. Myslím, že keď ktorá kolvek  
05.04.2010 20:34 • ® bobo
No a ešte jedna vec. Myslím, že keď ktorá kolvek naša televízia investuje peniaze do techniky, aby čokolvek mohla vysielať vo vysokom rozlíšení, tak si na šírenie takéhoto vysielania nevyberie operátora, ktorý šíri tv len v niekolkých mestách na slovensku. Aj to len na niekolkých uliciach. Po takejto investícii budú mať určite záujem, aby takéto vysielanie bolo prístupné najširšiemu okruhu divákov. Aj preto si myslím, že takéto investície nezrealizovala žiadna slovenská televízia, okrem stv, ktorá keď vysielala HD, tak mala STV3 HD. No a markíza a joj sa snažia nás všetkých presvedčiť, že SD je HD. A Orange so svojou FiberTV a velkolepou reklamou im v tom velmi pomáhajú. Veď prečo by sa na slovensku SD nemalo rovnať s HD, keď 98% divákov nemá ani páru, aký je rozdiel medzi SD a HD.

Jasné, že ironicky. Lebo aj keď budú brať signál  
05.04.2010 20:06 • ® bobo
Jasné, že ironicky. Lebo aj keď budú brať signál zo štúdia, ktorý bude v mpeg2, tak to nieje ani zďaleka HD. Aj preto má ČT v skúšobnej prevádzke ČT HD, kde niektoré programy púšťa vo vysokom rozlíšení. Tak isto aj STV vytvorilo zvlášť STV3 HD, kde púšťali prebratú olympiádu v HD. A teraz naozaj čistá irónia, vedeli ste, že už za komunistov naše TV vysielali v HD? A to od vtedy, čo pustily farebné vysielanie? :D

re: ironicky...  
02.04.2010 10:01 • ® Buddy
No nie som si istý...
Lebo je zasa pravda že Fibernet je naozaj najkvalitnejšia možnosť príjmu na Slovensku. Mal som/mám analóg z Kamzíka, DVB-T z Kamzíka, analógovú UPC, satelitnú UPC, vlastný digitálny satelit... a Orange je naozaj najlepšia kvalita, to som si istý.
Počul som (a keďže napr. Markízu vedia prenášať v HD, asi je to pravda) že majú naťahanú optiku priamo od vysielateľov (počul som to konkrétne u STV), takže ak si dotiahnu originálny nekomprimovaný signál priamo zo štúdia a upsamplujú ho do MPEG4, tak to naozaj musí byť lepšie ako čokoľvek iné... Čiže ak v reklame hovoria že majú najlepší obraz, tak neklamú...

ironicky ?  
02.04.2010 08:44 • ® Juko
Buddy myslím si že Bobo to myslel ironicky .... lebo skutočne v reklame na Fiber TV je niečo iné ako v skutočnosti poskytujú. Teda aspoň tak som pochopil ten príspevok . ;)

Myslím že v tom máš totálny chaos.Zatial žiadna  
02.04.2010 01:11 • ® Buddy
Myslím že v tom máš totálny chaos.
Zatial žiadna naša TV nevysiela v HD, s výnimkou napr. Olympiády na STV3 a doteraz asi 2 filmov na Markíze a napr OTO 2009 na STV.
Kanály od pozície 105 sú upsamplované SD kanály, ale keďže SD kanály sa prenášajú v MPEG2, dochádza u nich k podstatnému zhoršeniu kvality. Takže ak Orange zoberie ešte relatívne kvalitný obraz zo štúdia a upsampluje to do HD (čiže do MPEG4 s vysokým baudratom a nie do MPEG2 s nízkym baudratom), tak je to u diváka podstatne kvalitnejšie - reálne.
A ČT1 HD tam nie je 2X. To čo Orange prezentuje ako ČT1 HD na kanáli 112, je v skutočnosti ČT HD - spoločný kanál ČT pre vysielanie v HD. Vačšinou sa vysiela paralelne s ČT1, ale napr. počas Olympiády ju prenášal v HD a napr. v piatok večer prenáša HD dokumenty z ČT2. Čakám kedy konečne Orange opraví zmätočný názov kanálu 112 z "ČT1 HD" na správny "ČT HD".
Takže žiadne slovenské HD kanály a už vôbec nie analógové HD vysielanie!

No to by si si mal asi rozmyslieť. Veď oni u nás  
01.04.2010 23:42 • ® bobo
No to by si si mal asi rozmyslieť. Veď oni u nás urobili revolúciu v TV vysielaní. Dodnes nikdo netušil, že všetky naše televízie vysielajú v HD... Keby nebolo ich, tak v tomto nedobehneme európu ani za tisíc rokov. Len nechápem, prečo ponúkajú dva krát ČT1 HD. :eek: Asi si to niekto môže dovoliť. :what: Alebo už analógové vysielanie ponúka vysielanie vo vysokom rozlíšení. No a na záver, štandard je daný, keď tisíc krát povieme, že SD je vlastne HD, tak to bude asi pravda. Veď takúto ponuku HD by si ináč nedovolili dať :
najkrajší obraz: vysielanie v HD kvalite na Slovensku, pretože jedine s FiberTV od Orangeu môžete v pozerať v HD kvalite všetky celoslovenské TV stanice:
Jednotka (SD, HD) Dvojka (SD, HD) Trojka (SD, HD)
Markíza (SD, HD) TV Doma (SD, HD) JOJ (SD, HD)
JOJ Plus (SD, HD) TA3 (SD, HD) ČT1 (SD, HD)
ČT2 (SD, HD) ČT24 (SD, HD) ČT1 HD :what:

ta, čo ti j...???  
01.04.2010 22:48 • ® pbbp
:D ta, čo ti j...??? :D :D :D :D :D :good: :good: :good: :good:
3dni

Celkový počet reakcí: 14 / zobrazují se: 1 ... 14

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist