Prosím o radu. Mám satelitný prijímač s otáčacou parabolou. satelit funguje len mi hlási že nemá žiadny signál. Do paraboly mi asi nejde energia. potrebujem poradiť či s tým nemá náhodou niekto skúsenosti ako pokračovať ďalej.
asi myslíš motor.ak sa točí má energiu-to vidieť aj počuť
či sa točí.Riešime signál ??
u mňa ak vypnem prijímač, keď je napr. motor na 19E a potom zapnem prijímač a nastavím 28E motor nepôjde,
musím sa nastaviť na poslednú polohu tj 19E, v nej sa zaktivuje a už točí kde má nový pokyn.
ďalej na motore mám diódu, svieti = je pod prúdom
pre každú pozíciu v prijímači-má byť umožnené natáčanie
(nemáš náhodou zresetované toto ?)
...
Pokud svítí display skus na výstupu pro parabolu změřit napětí na konvertor pokud tam bude14-18v tak zdroj je v pořádku a je možná vadný konvertor. Druhá možnostz je vzít přijímač ke kamarádovy který má sat. a skusit funkčnost u něj hned se dozvíš jestli je vadný přij. nebo tvůj konvertor.
ďakujem za radu len toto všetko som mal nastavené.
28.10.2007 14:19 • ® zdari
ďakujem za radu len toto všetko som mal nastavené. išlo mi to bez problémov ale neviem či to môže s tým súvisieť ale mali sme krátkodobý výpadok el. energie a potom naskočil na obrazovke že nie je žiadny signál. a keˇd mu aj zadám aby sa otočil k satelitu vôbec nereaguje. aj ked som bol pri parabole vobec nereaguje ani na reset. skrátka akoby bola odpojená od el. energie.
Vprvní řadě bych se zaměřil na to zda máš správně nastaven nul bod na motoru dle souřadnic tvého bydliště, elevaci paraboly a azimut podmínkou je absolutní kolmost stožáru. Vše detailně najdeš popsáno v parabola .cz sekce ABC horní lišta!