DIGITV - NALADENIE
03.05.2008 12:38 • MikiBA
Ahojte - mam doma prijimac Strong 6350 s EMU a 2 paraboly (60 a 80cm) - na jednej naladenu ASTRU 19,2 a na druhej ASTRA 23 - mam ale problem naladit DIGITV (Intelsat) - som z Bratislavy - viete mi niekto poradit ako otocit jednou z parabol aby som sa na tento satelit dostal?
Dakujem !

Reakce (nejnovější jsou nahoře)
nič jednoduchšie som nevidel

03.05.2008 13:47 • hujer23
80 cm natočiť do prava (pohlad zo zadu) je to velmi citlive ,bacha je tam rozdiel aj vertikalne nastavenie. Ja som to mal za 10 min takže to nieje také velké umenie.

Uz si sa tusim minule pytal a aj si dostal

03.05.2008 14:04 • Janko
Uz si sa tusim minule pytal a aj si dostal odpovede,no skusim ti to zopakovat.Dopis si do Intelsatu alebo Thor frekvenciu 12418 V 28000/je to jeden z najsilnejsie vysielanych transporderov na tejto pozicii/oznac si fixkou radsej na vacsej parabole pozicie aby si sa mohol vratit,potom trosku znis parabolu-potiahni spodok k sebe a otoc ju smerom na zapad/mne to spravilo cca 12 mm na objimke paraboly a na tycke na ktorej bola pripevnena parabola-priemer tycky bezna trubka pouzivana na oplotenie na pletivo.Po najdeni signalu najst najslabsi transporder a doladit.Robota tak na 10 az 15 minut.Daj vediet ako si dopadol...... :good:

Diky moc chalani, zajtra

03.05.2008 20:16 • MikiBA
to vyskusam a dam vediet ako som dopadol....ono je problem ze obidve anteny mam natocene rovnobezne s nasim panelakom....ale skusim

...takze bez uspechu :(

04.05.2008 12:54 • MikiBA
....skusal som to na oboch satelitoch a bezuspesne - len pre ilustraciu tu vacsiu parabolu (80cm) mam natocenu na Astra23 z jednej strany panelaka (rovnobezne s nim) a druhu (60cm) z druhej strany na Astra 19 (tiez rovnobezne s nim) - ten Intelsat je na zapad (napravo pri pohlade zozadu) od obidvoch spomenutych satelitov? lebo ak je niekde medzi nimi tak potom mi asi cloni panelak (som na 1 poschodi:()

Ano je na zapad pri pohlade zozadu ked stojis tak

04.05.2008 14:43 • Janko
Ano je na zapad pri pohlade zozadu ked stojis tak napravo.Skus tam dodat tu frekvenciu na nej je Fta TV Poker a ma silny signal.Aj ta vzdialenost cca 12 mmm je myslena na objimke na tycke z Astry 19.2-Thor.Nezabudni antenu znizit vrch od seba ,spodok k sebe.Sam som bol prekvapeny,ako malo bolo potrebne parabolu otocit na zapad!!! :good:

....uz som z toho smutny

04.05.2008 19:39 • MikiBA
ale stale nic....na tej 80cm parabole naladim obe astry ale nech tocim kolko len chcem a menim aj sklon tak stale ziadny Intelsat ani Thor...zeby naozaj branil panelak?

MikiBA

04.05.2008 20:27 • viliam
uz som ti ponukol pomoc...

DIGI TV NALADENIE

05.05.2008 08:33 • MikiBA
Chalani, nemate niekto cas a chut mi pomoct s tymto naladenim - som z BA, blizko trnavskeho myta

....no tak

05.05.2008 15:05 • MikiBA
nenechajte sa prosit - fakt potrebujem zistit v com by to mohlo byt a sam to asi nezvladnem....

CIGITV - Naladění

05.05.2008 17:51 • grupen
Použij parabolu 80 Elevace pro Bratislavu 32 stupnů, azimut 200 stupnů, SkeW 15,4 stupně. Je to pootočení konvertoru při pohledu od družice proti směru hodinových ručiček o 15,4 stupně. Údaje pro seřízení najdeš na http://www.dishpointer.com/

© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/forum/