Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Pátek • 14.03.2025 - 07:48:42 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Technika - Škola
nastavenie paraboly na motore  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
04.01.2009 13:35 • ® Richmond
Ako správne nastaviť parabolu s motorom? sťažeä je v kolmici na 1000% ale po pootočení motora nesedí nastavenie z jednej družice na druhú
:o
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 4   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

Ťažko povedať,môžu tam byť ešte všeliaké  
06.01.2009 12:47 • ® polfini
Ťažko povedať,môžu tam byť ešte všeliaké zádrhely.Ktorá družica Ti robí spomínané problémy?Možno,že už je moc ďaleko a dostatočne nepokrýva naše územie.Možno máš malú parabolu.Možno Ti na konkrétnej družici niečo zavadzia:stromy,časť strechy,alebo balkóna...Sús mi napísať aký máš presne typ motora,aké sú tvoje súradnice.Bude to isto len dajaká banalita.Nejaké to natáčanie som už namontoval a v začiatkoch som sa tiež riadne vytrápil,ale po rokoch praxe som prišiel len na tieto chyby:Držiak nie je kolmý,zle zadaný uhol latidude na motore a zlé určenie polohy.No a na poslednú otázku toľko...Ja sa neživím len montážou parabol,takže neuvažujem nad kúpou pristroja,a nemám ani prehľad čo je najvýhodnejšie.Ale keď montujem,tak používam pri montáži vždy ten prijímač,ktorí bude ďalej pracovať s motorom,teda priamo zákazníkov.Viem že podmienky sú nie vždy všade ideálne,ale dá sa to riešiť malinkým prenosným TV a dlhšími prepojkami od prijímača.Ozvi sa,bol by v tom čert aby sme to nerozluskli!!!

aj ja ďakujem Polfini  
05.01.2009 07:37 • ® Richmond
Tvoje nastavenia som skúšal tak ako to presne popisuješ už viacej krát a prečítal som pred saomtným nastavovaním veľa stránok z fór a pozrel aj video z youtube ak na to. Naozaj veliká vďaka, no musím niekde mať chybu v nastavení lebo ked doladím transpondéer joj+ na maximum na astre 23,5° potom sa mi zhorší signál na ostatných družiciach niekedy n a nepozerateľno takže sa mi asi odchiíli parabola mimo ohnisko inej družice a neviem či mi chodí nad orbitou alebo mi chodí pomyselná čiara satelitu krížom cez pomyselnú čiaru orbity?
ja viem zložitá téma.
Ešte posledná otázka aký merací prístroj je výhodnejšie kúpiť? mám mysleť aj na HDTV?????
ďakujem strašne moc. :good:

vďaka Polfini  
04.01.2009 17:15 • ® Emil Marko
Nezabúdaj, že sú tu neustále noví a noví prihlásení - to je i môj prípad. Tvoj príspevok nemá chybu, veľmi ma zaujal - toto je škola.

Už sa to tu spomínalo 1000 krát,ale trochu Ti to  
04.01.2009 14:32 • ® polfini
Už sa to tu spomínalo 1000 krát,ale trochu Ti to zopakujem.Bezpodmienečne treba poznať svoju zem.šírku a dĺžku,každý bod na zemi ju má inú!Vynikajúca stránka,ktorá Ti ju veľmi presne určí je www.dishpointer.com.Určíš názov obce,a to sú tam naozaj všetky,priblížiš na mape a dokonca klikneš na miesto na chalupe,kde máš motor namontovaný,a máš.Dokanci si tam môžeš nájsť aj typ motora,čo je veľmi užitočné.Na motore nastavíš uhol Latitude,podľa Tvojej pozície,zatiahneš a ďalej nehýbeš!!!Na tej spomínanej stránke si najdeš aj Elevačný uhol,t.j.uhol,ktorý nastavíš na parabole mierne dotiahneš,lebo ho budeš ešte mierne doťukávať.Do menu prijímača napíšeš do funkcie USALS svoje zem.parametre.Pripojíš káble a navolíš družicu ktorá je najbližšie k Tvojej skutočnej pozície.Čiže ak máš polohu nejakých 18°E,tak zadáš ASTRU 19,2°E.Motor presne pootočí na rozdiel,a ty môžeš,začať hľadať signál,lebo ho mať určite nebudeš!!!Je nevyhnutné aby si pri každom pohybe antény,teda celej zostavy aj s motorom neustále sledoval ako sa Ti správa kvalita signálu.Nejaké nastavovanie cez mobil,alebo kričanie z okna nemá zmysel,vonku je okolo -5°C,pochopíš o čom rozprávam.Ešte som zabudol.Predtým ako začneš nastavovať je už parabola pevne uchytená na nohe motora,presne v osi,takže,keď sa postavíš za celú zostavu musí to byť jedna línia,zatiahneš,a ďalej nehýbeš!!!Pri nastavovaní točíš celým motorom,keď už budeš na najvyžšiej úrovni skús doťuknúť spomínaný elevačný uhol na parabole,a pootočiť aj konvertor v uchytení,dosť to pomáha.Skús prejsť aj ostatné družice smerom na východ aj západ a prípadne doťukni,ale iba s celým motorom na držiaku,eleváciou na parabole,alebo pootočením konvertora,opakujem s uhlom latidude na motore,a uchytením paraboly na nohe motora už nehýbeš!!!Keď sa dotrápiš,daj vedieť ako si dopadol.Veľa trpezlivosti...

Celkový počet reakcí: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist