Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Čtvrtek • 13.03.2025 - 20:53:13 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Technika - Škola
problém s přepínáním Diseg  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
22.08.2009 17:29 • ® salora
Možná trochu hloupá otázka,dnes již neaktuální ale přece ,běžně používám DM 7000 ale chtěl bych sem tam použít přijímač D-Box 1 /Nokkia 6500/jenže mám na střeše přepínač diseg pro 2 LNB na 2 nezávislých antenách každá pro jinou družici /Astra 19 E a Thor 1W/ u DM 7000 samozřejmě díky správné konfiguraci žáden problém ale u D-Box 1 už je to horší poněvadž nepodporuje diseg 1,2 jako DM 7000 ,je zajímavé že pokud jsem dosud rovněž používal/na vyzkoušení/ analogový receiver /který rovněž nemělo diseg ale po několikátých pokusech /vypnuto zapnuto/ se to nějak chytlo a přeplo na požadovanou Astru 19 E u zminovaného D-Boxu 1 ani náhodou,za normálních okolností potřebuji tzv. generátor signálu diseg ale na nějaké to vyzkoušení se mě nechce vyhazovat hafol peněz,neví tu někdo jak to přepnout jinak ?
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 2   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

RE:  
23.08.2009 07:55 • ® salora
No tak to v žádném případě nemám přepínač 0/12 V jak píšeš ,to by se mě při náhodílém /nakopnutím přes analog. receiver/nepodařilo ani náhodou přepnout ,jedná se skutečně o klasický přepínač DiSEgC Way Switch pro 2 LNB který dodud používám úspěšně s mým Dreamboxem 7000 kde to fachčí a myslím že dokonce u mí jak 1,2 tak 1,0 /papíry od toho mám na chalupě/ prostě problém je že v mém bohužel nepřehledném meny S.W.DVB 2000 u D-Boxu 1 nelze nic změnit i když se tam používá DiSEgC 1,0 pro LNB ale at dám všechny 4 volby na off nebo on tak to prostě nereaguje a stále mi běží pouze LNB kde je thor 1 W nikoliv Astra 19 E kterou tam potřebuji kopnout. a nějakých 600,-Kč za generátor se mě nechce vyhazovat jen pro nějaké pokusy a zkoušení.Na střeše mám těžký přístup takže chození tam rovněž není řešení.

a mas ten prepinac urcite diseq. nemas to skor  
22.08.2009 20:50 • ® dvbinfo
a mas ten prepinac urcite diseq. nemas to skor klasiku 0/12V? podla toho co pises by som to skor tipoval na ten.
mozno by nebolo zle napisat co je to za prepinac... raz sa mi dostal do ruk prijmac kde bol rozdiel v nastaveni diseqc na 1/2/3/4 voci A/B/C/D co som usudil ze je prave kvoli 1 a 1.2
VU+duo & Optibox zebra & Opticum 9500HD & Sky+HD Box UK. Full HD LED TV + FULL HD 600hz Plasma. Multifeed 28/23/19/13 ... Skylink + SkyDigital... proste v technike a slobode je krasa!

Celkový počet reakcí: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist