Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Středa • 01.01.2025 - 02:52:40 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Jiné
Připojení dvou TV k jednomu recievru  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
28.10.2009 18:20 • ® dlouhejbil
Je možné připojit dva Tv přijímače k jednomu sat.přijímači?Samozřejmě při sledování jednoho stejného programu.A ještě bych se chtěl zeptat,jestli je v pořádku,že mám sílu signálu 90% a kvalitu jen 75%-zkoušel jsem,co šlo a víc to nejde.Poraďte,co s tím.Děkuju.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 7   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

pro dlouhejbil :Sílu signálu (tzv. teploměry) ze  
01.11.2009 16:48 • ® sobol
pro dlouhejbil :
Sílu signálu (tzv. teploměry) ze sat. přijímače ŽÁDNÝ televizor nedokáže nijak ovlivnit a nijak změnit. To dokáže JEDINĚ čistá obloha, která to zřejmě u tebe nyní zlepšila, protože předtím byly mraky, že ano ?
Nebo to dokáže lepší nastavení (=přesnější nasměrování) paraboly na přijímanou družici a pod.
Tuner v TV totiž při přebírání signálu ze sat. přijímače nepracuje a proto se sílou signálu nemá nic společného atd... !

RE-Reakce  
31.10.2009 20:59 • ® dlouhejbil
To Oscilátor
To,co jsi napsal je jasný-ALE...
Ta orientační hodnota na přístroji se ve chvíli,kdy jsem dal novou TV podstatně změnila k lepšímu.Čili to o něčem vypovídá.Ta hodnota se zvětšila při stejném recievru a bez jakýchkoliv jiných změn-čili-zvětšila se.Myxslím,že je to tunerem v TV oproti mé 10 let staré bývalé TV.Jak mě jinak vysvětlíš ten nárůst?

Na tvoj poznatok (to už je jiný kafe) len tolkoto:  
31.10.2009 14:06 • ® oscilator
Na tvoj poznatok (to už je jiný kafe) len tolkoto: tvoj sat.prijímač nie je žiadny merací prístroj,,,ja ti ho nastavím na obidve hodnoty 100% a ten obraz bude stále taky ako na začiatku. Musíš si uvedomiť, že údaj o sile a kvalite signálu je v prípade bežného prijímača len orientačná hodnota a vôbec ťa neinformuje o absolútnej kvalite ( chybovosti) digitálneho signálu...ale to je už o niečom inom-ak si to napísal ako si napísal, tak moje slová asi nepochopíš,,,

Nový poznatek  
29.10.2009 18:07 • ® dlouhejbil
Dnes jsem připojil novou televizi LCD a ejhle-Síla signálu 98% a kvalita 86-89%-to už je jiný kafe.

Děkuju  
29.10.2009 15:25 • ® dlouhejbil
Děkuju za odpovědi-ty výstupy mě jsou jasný-jen jsem chtěl vědět jestli to takzvaně přijímač utáhne.A přijímač je Fergusson Ariva-ukazatel signálu vidím na televizi.Takže je to asi opravdu maximum.

dlouhejbil  
29.10.2009 00:37 • ® Emil Marko
Na pripojenie Ti odpovedal sobol, ja skúsim o kvalite. Nič nepíšeš o prijímači, parabole, ani o družici. Podľa charakteru otázky predpokladám, že údaj o kvalite Ti ukazuje sat. prijímač.Je celkom možné, že to máš nastavené správne, keď to už viac nejde. Ja tiež napr. dosiahnem kvalitu len okolo 75% (Homecast S3000CR,parabola 80, družica 23.5E). Keď tam ale pripojím Openbox, tak ten kvalitu ukazuje zrazu 97% až 100%. Jednoducho tie údaje nie sú absolútne.

Jeden TV připojíš kabelem HDMI, druhý kabelem  
28.10.2009 22:57 • ® sobol
Jeden TV připojíš kabelem HDMI, druhý kabelem Y/Pb/Pr, třetí jedním SCARTem, čtvrtý druhým SCARTem a u některých přijímačů je ještě AV výstup pro pátý Tv a třeba i anténní výstup pro šestý TV.
Stačí se podívat na zadní stranu přijímače, jaké má tyto výstupy - není to u všech stejné..., stačí ?

Celkový počet reakcí: 7 / zobrazují se: 1 ... 7

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist