Ferguson Ariva 200 HD - Jak na to ? Vše zkoušeno u firmware V1.02B1patch
========================================================
(Aktualizace článku 5.12.2009)
Emulace ( a i editace klíčů) se zapíná :
============================
Menu/Systém/TV systém ... a dole by mělo svítit červený "puntík" a editace - pokud nesvítí, vyťukej v tomto menu 7799 pro zapnutí.
Pro vypnutí EMU je postup identický jako pro zapnutí.
Pokud se vám stane (při pokusu o natažení nevhodného settingu), že se Ariva zablokuje v nekonečné smyčce restartu, je možné to napravit posláním firmware, nebo správného settingu přes křížený RS-232.
Program Ariva 200 Upgrader při tom (přes RS-232) nepoužívat, po natažení firmware a spuštění Burningu ohlásil vždy chybu : Burning Flash is failed !
Je třeba použít program Ariva Upgrade 551. S tím to funguje O.K.!
A ještě doplním, že původně jsem vždy přes RS-232 posílal při "opravě" firmware, což trvá poměrně dlouho a tak jsem jednou zkusil místo toho poslat jen setting (DumpFile.abs) - a ejhle, kupodivu to stačilo také a bylo to mnohem rychlejší - od té doby pošlu vždy jen setting... A JE TO ! ... takže se toho nebojte a klidně to udělejte !
Tohle je O.K. :
===========
Když chcete zazálohovat channel list + všechna nastavení (nastavení antény, stanic, jazyk atd. = setting) na USB flash disk, postupujte takto :
Vložit USB flašku
Menu/Nástroje/Aktualizace přes USB
tam vybrat druh aktualizace : Dump
a spustit start - vše se nahraje na USB flašku jako soubor DumpFile.abs.
Při zpětném obnovení settingu v přijímači pomocí této zálohy postupujte takto :
Vložit USB flašku s uloženým settingem
Menu/Nástroje/Aktualizace přes USB
Tam vybrat druh aktualizace : userdb (nebo Allcode+bootloader = tohle je lepší, to doporučuji, přehraje to všechno, i kódy i časovač)
vybrat soubor s aktualizací : DumpFile.abs
a spustit start - vše se nakopíruje do Arivy
(To Allcode+bootloader se použije při změně firmware..., ale funguje to i pro setting, je to výhodnější i když o trošku delší)
Transpondéry se doplňují v Menu/Installation/TP List/přidat-zel.tlač. atd... - je to velmi snadné a jednoduché...
Které frekvence (TP) tam máš doplnit, zjistíš nejlépe z letáku od Skylinku, který asi máš, pokud máš i jejich kartu, nebo např. na Parabole.cz, či KingOffSat...
Skylink používá tyto TP :
----------------------------------
10803 H 22000 (ČT HD)
10862 H 22000 (Óčko)
11797 H 27500 (JOJ atd...)
11856 V 27500 (Discovery HD + další dva HD)
11876 H 27500 (Prima COOL atd...)
11914 H 27500 (History Channel)
11992 H 27500 (Nova atd...)
12070 H 27500 (Sport 1, Disney Channnel)
12109 H 27500 (Nova HD atd...samé HD kanály)
12525 V 27500 (ČT1 atd...)
12565 H 27500 (STV1 atd...)
Po zadání TP naladit stanice, atd...
Možná někomu bude chybět tlačítko pro potvrzení (=uložení), ale to Ariva ve svých meníčkách nemá, vše se potvrdí tím, že vystoupíme (=vycouváme) tlačítkem EXIT (někdy se Ariva zeptá, zda to myslíme vážně, atd.).
Než jsem pochopil, že tomu tak je, dost jsem se natrápil s Nastavováním sítě (stále se mi ztrácely zadané údaje...), protože je nutné nejdříve vyplnit stránku BEZ NEWCAMDU, potom dát EXIT, tím se to uloží, a teprve potom se vrátit a vyplnit i stránku NEWCAMD !
POZOR ! DŮLEŽITÉ ! :
================
Všiml jsem si, že např. po změně firmware se v Menu/Instalace/nastavení atény/LNB Freq zapíše tato nesprávná hodnota ...univerzální(9750-10550) !!!!!
Správně tam musí být tohle : univerzální(9750-10600) - tak to opravte !
==================================================
Proto je třeba to raději vždy před laděním zkontrolovat, jinak se naladí jen pár kanálů...
Stránky pro Arivu 200
================
je tam firmware i nový (správně fungující) Editor Ariva.....
http://www.ferguson-digital.eu/pl/download.html?func=select&id=95
co není tam, je zde :
http://laki.dvhk.pl/pliki.php
Tohleto prý funguje, ale nevím, nevím...., mně to tak nepracuje.
Je možné přehrávat MP3 i prohlížet JPEG fotky a také samozřejmě nahrávat na připojený disk, v mém případě 16GB Kingston flash. Jeden program nahrávám a na další ze stejného transpordéru mohu koukat. Nahrávka se ukládá v trasport streamu. V přístroji se musí ovšem provést naformátování disku, který jej rozdělí na dvě části, jednu pro timeshift, druhou pro samotné nahrávání. Je to trošku skryté a běžný uživatel s tím může mít menší problém
Vyzkoušel jsem všechny možné kombinace formátováni (FAT i NTFS s i bez Timeshiftu), ale to nahrávání se vždy při přepnutí na jiný program zmrší, nahrává to stále jen ten poslední obrázek.. - čili to NEFUNGUJE !
ITV HD na Ferguson ariva 200 HD
========================
Se zvukem poradil až PVi1 : - je třeba zadat tyto parametry :
====================
ServiceID 10510
Video 3401
Audio 3402
PCR: 2317
Audio: stereo
AUDIO TYPE1: AC3_DES
Jeho trochu stručný návod jsem rozvedl podrobněji zde :
Protože ten poslední řádek se v normálně nastartovaném Ariva Editoru vyeditovat nedá, je třeba Ariva Editor "rozjet" poněkud jiným způsobem, který dovolí otevřít (zeditovat) větší dvousloupcové editační okno, v němž lze tyto parametry snadno nastavit ! A V TOM TO JE !
Jak tedy na to ?
1. Když v Total Commanderu startujete Ariva Editor (ten nový), při prvním dvojkliku se vám objeví jeden řádek, když na něj dvojkliknete, tak se objeví tři řádky a ten spodní je : script.ini
2. Tento řádek (soubor) "script.ini" si překopírujte někam, kde na něj budete mít později snadný přístup.
3. Teď můžete pokračovat a nastartovat Ariva Editor kliknutím na ten horní řádek jako obvykle (na ArivaEditor.exe).
4. V editoru potom otevřete File takto : klikněte na Open script
5. V objevivším se okně "Otevřít" klikněte dole na šipku u řádku Chip Type : a zvolte M3602
6. Potom v okénku "Oblast hledání" najděte ten uložený soubor "script.ini", označte jej a klikněte na "Otevřít"
7. A teď teprve obvyklým způsobem otevřete svůj setting atd..., čili znovu klikněte vlevo nahoře na File, potom na Open, potom v objevivším se okně dole u "Soubory typu:" vyberte : "Open Bin File.abs", v "Oblast hledání" najděte svůj setting "DumpFile.abs", označte jej, klikněte na Otevřít, potom zvolte "User Data Base" a máte jej v editoru...
8. Vlevo nahoře klikněte na + u All Services, potom na + u Satellite Information, potom na + u Astra 2A,2B,2D a vyberte transpondér 11428 H 27500
9. Označte si řádek ITV HD a klikněte na něj pravým tlačítkem myši (nebo na něj rovnou klikněte pravým tlačítkem), (pokud řádek ITV ještě nemáte, tak si jej přidejte), potom klikněte na Edit Channel a objeví se vám to tak dobře schované a žádané editační dvousloupcové okno.
10. Okno vyplníte dle výše uvedených parametrů a již známým obvyklým způsobem Exportujte zpět - opět jako "Open Bin File.abs" , označte "DumpFile.abs" a jako "User Data Base" uložte na USB Flash disk a potom do Arivy jako obvykle - to jest nejlépe jako "Allcode+bootloader". A JE TO !
Ještě zde chybí zmínka o TP 12531 V 23340 na Thoru (0,8°W), u kterého po naladění jde jen zvuk.
=======================================================================
Je to způsobeno tím, že je u něj chybně nastaven jeden parametr, jak snadno zjistíte prohlídkou v Editoru Ariva. Jde o ten parametr úplně vpravo s názvem "Video Type", kde je místo MPEG2 chybně uvedeno H264.
Programy (=řádky) musíte v editoru přepsat = opravit a zpětně nahrát do Arivy - A JE TO !
Úpravy můžete provést dle způsobu popsaného výše u ITV HD, nebo i jinak.
Ještě něco : při přesunování TP v Ariva Editoru jsem zjistil zajímavou věc, stačí TP označit a potom jej lze velmi rychle přesouvat nahoru nebo dolů klávesami : (mínus, ta co je na ní = a také %) a druhou (také mínus, či spíše pomlčka, je na ní - a též _ a je dole nad pravou klávesou Ctrl).
Nejdříve mi to šlo klávesou +, potom ne a teď to jde s tou -_
A ještě to doplním - stejným způsobem lze přesunovat v Ariva Editoru i programy (kanály), jak jsem právě vyzkoušel...(je to rychlé).
|