Ferguson ARIVA 200
07.12.2009 17:45 • violki
Zdravi Vas,
viete niekto ako na tomto prijimači zistim aký tam mám soft.A ako sa dostanem do menu na zadavanie kodov. dik

Reakce (nejnovější jsou nahoře)
ariva 200

07.12.2009 17:56 • rotoman
zistenie software menu/tools/informácie/maincode zadávanie kódov stlačíš menu/systém/systém TV/edituj

diky tie kody su pod CA type nagra?

07.12.2009 18:06 • violki
diky tie kody su pod CA type nagra?

ariva200

07.12.2009 18:11 • rotoman
áno, ak máš na mysli kódovanie digi tv z družice thor

ANO mam na mysli digi tv. AutoRoll mam vypnutý je

07.12.2009 18:16 • violki
ANO mam na mysli digi tv. AutoRoll mam vypnutý je to spravne?Mam tam zadane nejake kody ale digi nefunguje.

Mrkni do nagra 2...tam to je...

07.12.2009 22:22 • sobol
Mrkni do nagra 2...tam to je...

Ferguson Ariva 200 HD - Jak na to ? Vše zkoušeno u

07.12.2009 22:23 • sobol
Ferguson Ariva 200 HD - Jak na to ? Vše zkoušeno u firmware V1.02B1patch
========================================================
(Aktualizace článku 5.12.2009)
Emulace ( a i editace klíčů) se zapíná :
============================
Menu/Systém/TV systém ... a dole by mělo svítit červený "puntík" a editace - pokud nesvítí, vyťukej v tomto menu 7799 pro zapnutí.
Pro vypnutí EMU je postup identický jako pro zapnutí.
Pokud se vám stane (při pokusu o natažení nevhodného settingu), že se Ariva zablokuje v nekonečné smyčce restartu, je možné to napravit posláním firmware, nebo správného settingu přes křížený RS-232.
Program Ariva 200 Upgrader při tom (přes RS-232) nepoužívat, po natažení firmware a spuštění Burningu ohlásil vždy chybu : Burning Flash is failed !
Je třeba použít program Ariva Upgrade 551. S tím to funguje O.K.!
A ještě doplním, že původně jsem vždy přes RS-232 posílal při "opravě" firmware, což trvá poměrně dlouho a tak jsem jednou zkusil místo toho poslat jen setting (DumpFile.abs) - a ejhle, kupodivu to stačilo také a bylo to mnohem rychlejší - od té doby pošlu vždy jen setting... A JE TO ! ... takže se toho nebojte a klidně to udělejte !
Tohle je O.K. :
===========
Když chcete zazálohovat channel list + všechna nastavení (nastavení antény, stanic, jazyk atd. = setting) na USB flash disk, postupujte takto :
Vložit USB flašku
Menu/Nástroje/Aktualizace přes USB
tam vybrat druh aktualizace : Dump
a spustit start - vše se nahraje na USB flašku jako soubor DumpFile.abs.
Při zpětném obnovení settingu v přijímači pomocí této zálohy postupujte takto :
Vložit USB flašku s uloženým settingem
Menu/Nástroje/Aktualizace přes USB
Tam vybrat druh aktualizace : userdb (nebo Allcode+bootloader = tohle je lepší, to doporučuji, přehraje to všechno, i kódy i časovač)
vybrat soubor s aktualizací : DumpFile.abs
a spustit start - vše se nakopíruje do Arivy
(To Allcode+bootloader se použije při změně firmware..., ale funguje to i pro setting, je to výhodnější i když o trošku delší)
Transpondéry se doplňují v Menu/Installation/TP List/přidat-zel.tlač. atd... - je to velmi snadné a jednoduché...
Které frekvence (TP) tam máš doplnit, zjistíš nejlépe z letáku od Skylinku, který asi máš, pokud máš i jejich kartu, nebo např. na Parabole.cz, či KingOffSat...
Skylink používá tyto TP :
----------------------------------
10803 H 22000 (ČT HD)
10862 H 22000 (Óčko)
11797 H 27500 (JOJ atd...)
11856 V 27500 (Discovery HD + další dva HD)
11876 H 27500 (Prima COOL atd...)
11914 H 27500 (History Channel)
11992 H 27500 (Nova atd...)
12070 H 27500 (Sport 1, Disney Channnel)
12109 H 27500 (Nova HD atd...samé HD kanály)
12525 V 27500 (ČT1 atd...)
12565 H 27500 (STV1 atd...)
Po zadání TP naladit stanice, atd...
Možná někomu bude chybět tlačítko pro potvrzení (=uložení), ale to Ariva ve svých meníčkách nemá, vše se potvrdí tím, že vystoupíme (=vycouváme) tlačítkem EXIT (někdy se Ariva zeptá, zda to myslíme vážně, atd.).
Než jsem pochopil, že tomu tak je, dost jsem se natrápil s Nastavováním sítě (stále se mi ztrácely zadané údaje...), protože je nutné nejdříve vyplnit stránku BEZ NEWCAMDU, potom dát EXIT, tím se to uloží, a teprve potom se vrátit a vyplnit i stránku NEWCAMD !
POZOR ! DŮLEŽITÉ ! :
================
Všiml jsem si, že např. po změně firmware se v Menu/Instalace/nastavení atény/LNB Freq zapíše tato nesprávná hodnota ...univerzální(9750-10550) !!!!!
Správně tam musí být tohle : univerzální(9750-10600) - tak to opravte !
==================================================
Proto je třeba to raději vždy před laděním zkontrolovat, jinak se naladí jen pár kanálů...
Stránky pro Arivu 200
================
je tam firmware i nový (správně fungující) Editor Ariva.....
http://www.ferguson-digital.eu/pl/download.html?func=select&id=95
co není tam, je zde :
http://laki.dvhk.pl/pliki.php
Tohleto prý funguje, ale nevím, nevím...., mně to tak nepracuje.
Je možné přehrávat MP3 i prohlížet JPEG fotky a také samozřejmě nahrávat na připojený disk, v mém případě 16GB Kingston flash. Jeden program nahrávám a na další ze stejného transpordéru mohu koukat. Nahrávka se ukládá v trasport streamu. V přístroji se musí ovšem provést naformátování disku, který jej rozdělí na dvě části, jednu pro timeshift, druhou pro samotné nahrávání. Je to trošku skryté a běžný uživatel s tím může mít menší problém
Vyzkoušel jsem všechny možné kombinace formátováni (FAT i NTFS s i bez Timeshiftu), ale to nahrávání se vždy při přepnutí na jiný program zmrší, nahrává to stále jen ten poslední obrázek.. - čili to NEFUNGUJE !
ITV HD na Ferguson ariva 200 HD
========================
Se zvukem poradil až PVi1 : - je třeba zadat tyto parametry :
====================
ServiceID 10510
Video 3401
Audio 3402
PCR: 2317
Audio: stereo
AUDIO TYPE1: AC3_DES
Jeho trochu stručný návod jsem rozvedl podrobněji zde :
Protože ten poslední řádek se v normálně nastartovaném Ariva Editoru vyeditovat nedá, je třeba Ariva Editor "rozjet" poněkud jiným způsobem, který dovolí otevřít (zeditovat) větší dvousloupcové editační okno, v němž lze tyto parametry snadno nastavit ! A V TOM TO JE !
Jak tedy na to ?
1. Když v Total Commanderu startujete Ariva Editor (ten nový), při prvním dvojkliku se vám objeví jeden řádek, když na něj dvojkliknete, tak se objeví tři řádky a ten spodní je : script.ini
2. Tento řádek (soubor) "script.ini" si překopírujte někam, kde na něj budete mít později snadný přístup.
3. Teď můžete pokračovat a nastartovat Ariva Editor kliknutím na ten horní řádek jako obvykle (na ArivaEditor.exe).
4. V editoru potom otevřete File takto : klikněte na Open script
5. V objevivším se okně "Otevřít" klikněte dole na šipku u řádku Chip Type : a zvolte M3602
6. Potom v okénku "Oblast hledání" najděte ten uložený soubor "script.ini", označte jej a klikněte na "Otevřít"
7. A teď teprve obvyklým způsobem otevřete svůj setting atd..., čili znovu klikněte vlevo nahoře na File, potom na Open, potom v objevivším se okně dole u "Soubory typu:" vyberte : "Open Bin File.abs", v "Oblast hledání" najděte svůj setting "DumpFile.abs", označte jej, klikněte na Otevřít, potom zvolte "User Data Base" a máte jej v editoru...
8. Vlevo nahoře klikněte na + u All Services, potom na + u Satellite Information, potom na + u Astra 2A,2B,2D a vyberte transpondér 11428 H 27500
9. Označte si řádek ITV HD a klikněte na něj pravým tlačítkem myši (nebo na něj rovnou klikněte pravým tlačítkem), (pokud řádek ITV ještě nemáte, tak si jej přidejte), potom klikněte na Edit Channel a objeví se vám to tak dobře schované a žádané editační dvousloupcové okno.
10. Okno vyplníte dle výše uvedených parametrů a již známým obvyklým způsobem Exportujte zpět - opět jako "Open Bin File.abs" , označte "DumpFile.abs" a jako "User Data Base" uložte na USB Flash disk a potom do Arivy jako obvykle - to jest nejlépe jako "Allcode+bootloader". A JE TO !
Ještě zde chybí zmínka o TP 12531 V 23340 na Thoru (0,8°W), u kterého po naladění jde jen zvuk.
=======================================================================
Je to způsobeno tím, že je u něj chybně nastaven jeden parametr, jak snadno zjistíte prohlídkou v Editoru Ariva. Jde o ten parametr úplně vpravo s názvem "Video Type", kde je místo MPEG2 chybně uvedeno H264.
Programy (=řádky) musíte v editoru přepsat = opravit a zpětně nahrát do Arivy - A JE TO !
Úpravy můžete provést dle způsobu popsaného výše u ITV HD, nebo i jinak.
Ještě něco : při přesunování TP v Ariva Editoru jsem zjistil zajímavou věc, stačí TP označit a potom jej lze velmi rychle přesouvat nahoru nebo dolů klávesami : (mínus, ta co je na ní = a také %) a druhou (také mínus, či spíše pomlčka, je na ní - a též _ a je dole nad pravou klávesou Ctrl).
Nejdříve mi to šlo klávesou +, potom ne a teď to jde s tou -_
A ještě to doplním - stejným způsobem lze přesunovat v Ariva Editoru i programy (kanály), jak jsem právě vyzkoušel...(je to rychlé).

diky za info. Zistil som ,že mam soft. V1.01B5.

07.12.2009 22:51 • violki
diky za info. Zistil som ,že mam soft. V1.01B5. Hovoriš,že kody sa menia na nagra2 ? provider 4101 D+ ?

Ne, D+ určitě ne

07.12.2009 23:02 • sobol
Ne, D+ určitě ne, D+ je pro D+ - ty chceš D+ ??? ;)

Bože, to je tak jednoduché, stačí klikat a číst...

07.12.2009 23:03 • sobol
Bože, to je tak jednoduché, stačí klikat a číst...
Až budeš přehrávat na novější firmware, tak pozor, nepoužij potom starý setting !!! Ariva se zablokuje. Musíš vše znovu naladit, nebo použít setting od někoho, kdo jej má vytvořený již v tom novém firmware - já mám a rád poskytnu (např. na e-mail, nebo Skype)
Mám to pro družice 28,2°E + 23,5°E + 1°W.

V1.01B5 - tohle je firemní originální firmware. V

07.12.2009 23:06 • sobol
V1.01B5 - tohle je firemní originální firmware. V tom to nefunguje.
Byl ten můj dlouhý popis k ničemu ? Je to hned v jeho prvním řádku...
ty firemní jsou na konci bez patch ;)
A v těch orig. firmw. se do správy kódů nelze dostat, nefunguje u nich 7799.

JA som s toho jelen. ja v tom menu možem

07.12.2009 23:36 • violki
JA som s toho jelen. ja v tom menu možem prepisovať kody. dostanem sa tam menu/systém/systém TV/edituj

Tak máš určitě firmware s patch.V informacích v

08.12.2009 03:01 • sobol
Jelene, tak to máš určitě firmware s patch. :D
V informacích v Menu je místo patch *

Zdravim, mam tam hviezdičku tak je to ok. Len

08.12.2009 08:51 • violki
Zdravim, mam tam hviezdičku tak je to ok. Len stale neviem kde mam napisať tie kody. Mam tam:
CA Type Nagra2
Provider 4101 D+
AutoRoll Zapni
Key00
Key01
KeyM1
KeyX1
ALEBO:
CA Type Nagra
Provider 7401 DigiFunClub
AutoRoll Vypnutý
Key00
Key01

Už jsem ti napsal, kde to najdeš - prohledej to

08.12.2009 19:00 • sobol
Děláš si ze mne legraci ?
Už jsem ti napsal, kde to najdeš - prohledej to tam - použij šipku vlevo ! (Stiskni ji čtyřikrát A JE TO !). Těch "Provider" je tam celá hromada...

digi tv

08.12.2009 21:55 • rotoman
Nagra 2, provider: 2111 digi tv

Ďakujem všetkym za trpezlivosť. Našiel som to

08.12.2009 22:01 • violki
Ďakujem všetkym za trpezlivosť. Našiel som to konečne. Skusim tam naťukať kody. To bude zase porod.

Onooo to fungujeeee... Ďakujem Vááám....

08.12.2009 22:34 • violki
Onooo to fungujeeee... Ďakujem Vááám....

Gratuluji...

08.12.2009 23:18 • sobol
Gratuluji... ;)

prosim vas kto mi poradi ferguson7318 mal som tam

11.12.2009 18:32 • polsa
prosim vas kto mi poradi ferguson7318 mal som tam soft dvb extreme a som ho vypol akym kodom ho rozbehnem

Ferguson 7318

13.12.2009 12:02 • krega
19370 2486 Kód aktivujúci EMU

© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/forum/