Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Čtvrtek • 13.03.2025 - 13:35:06 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Technika - Škola
PC karta Skystar HD2 a příjem na hraně  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
26.04.2010 10:13 • vortimond
chtěl bych upozornit majitele této satelitní karty na trochu zvláštní chování tuneru, které je způsobené nejspíš přehlcením extrémně zesíleným signálem (aspoň si myslím, že je to ta příčina) při použití tzv. High-Gain konvertorů (např. LNB Inverto Black Ultra, které jsou oblíbené pro svoje vynikající příjmové vlastnosti. hlavně vyvážené výsledky při příjmu H/V polarizace a nízké šumové číslo).
problémy se projevují pouze při příjmu nejslabších signálů na hranici sledovatelnosti a to tak, že příjmové vlastnosti tuneru se jeví jako dost špatné. porovnával jsem s Vantage a Homecastem a nikdy se mi nepodařilo dosáhnout srovnatelných výsledků. SS HD2 karta nikdy neuměla zobrazit bez rozpadů v obraze stejnou stanici, kterou ještě oba zmiňované přijímače zvládaly dobře (i když bez rezervy nebo s minimální rezervou).
jednoduché řešení je upravit frekvenci o několik MHz - například místo 10714 vyzkoušíme 10710 nebo 10718 (to je zdá se celkem jedno) a příjem se výrazně zlepší a dosahuje poté bez problémů kvalit těch resívrů, které jsou na tom s citlivostí tuneru velice dobře.
celkově jsem při pečlivém porovnávání (na které mám nyní dost času) nezaznamenal žádný výrazný rozdíly mezi Homecastem 5101, Vantage 7100 a zmiňovanou PC kartou od Technisatu. spíš bych řekl, že drobné a nevýznamné rozdíly jsou způsobené použitým kodekem, protože každý kodek reaguje na slabý signál trochu jinak. na STB Vantage se objevují záseky v obraze, ten je ovšem kompletní a bez rozpadů. Homecast zase reaguje tak, že se rozpadají jednotlivé řádky nebo skupiny pixelů, ale obraz si zachovává plynulost. u těch PC karet si pochopitelně vybíráme kodek podle vlastního uvážení a většinou podle toho, který je nejstabilnější v kombinaci se softwarovým přehrávačem, který zrovna používáme. přičemž pokud bych porovnával příjem slabých signálů, tak FFDSHOW reaguje na chyby podobně jako Homecast a jiné kodeky zase podobně jako Vantage.

Vantage 7100S, SkyStar HD2, EmmeEsse 150 offset, Inverto B.U. twin, multifeed 28+26+19+13E, Freesat, Polsat, HD+. "Things are not what they seem. My dreams are much more real to me"
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 4   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

já bych možná zkusil radši jinou kartu, která se u  
26.04.2010 13:31 • vortimond
já bych možná zkusil radši jinou kartu, která se u nás teď prodává (TeVii). existuje taky v externím provedení a jsou na ní dobrý recenze. zatím jsem jí nezkoušel, ale nedá se říct, že bych byl s tou Skystar kartou nějak zvlášť spokojenej. proto bych radši koupil něco jinýho. jsou tam problémy s ovládáním diseqc motoru, ten tuner není taky nic extra. u toho vantage nebo homecastu tyhle výše popsaný problémy nejsou, že by se muselo laborovat s frekvencí pro kvalitní příjem slabších TP
Vantage 7100S, SkyStar HD2, EmmeEsse 150 offset, Inverto B.U. twin, multifeed 28+26+19+13E, Freesat, Polsat, HD+. "Things are not what they seem. My dreams are much more real to me"

a mate niekto skusenosti z USB Skystar2?rozmyslam  
26.04.2010 11:50 • ® JohnCena
a mate niekto skusenosti z USB Skystar2?rozmyslam to napichnut na Notebook,ide mi iba o 4:2:2,ci sa to oplati,a co to moze stat....
Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

určitě jo. příjem 4:2:2 je čistě softwarová  
26.04.2010 11:45 • vortimond
určitě jo. příjem 4:2:2 je čistě softwarová záležitost, takže záleží na použitém kodeku. to samý celková kvalita obrazu. v tomhle směru je zajímavej přehrávač DVB Viewer, protože v aktuálních verzích je tam nová funkce, která umožňuje používat ffdshow kodek jako obrazový postprocesor v kombinaci s jiným kodekem (ffdshow má spoustu nejrůznějších nastavení a filtrů pro úpravy obrazu v reálném čase, takže se k tomu výborně hodí. možnosti jsou obrovský)

umi to 4:2:2?  
26.04.2010 11:34 • ® JohnCena
umi to 4:2:2?
Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

Celkový počet reakcí: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist