Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Neděle • 16.03.2025 - 06:26:30 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

CZ/SK stanice
Markiza HD via Skylink/CSLink  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
09.09.2010 21:50 • ® zenofex
Kedze si udajne nechce Markiza platit HD sat. distribuciu, myslim si, ze je mozne nastavit docasny model viaczdrojoveho financovania napr. takto:
1. urcity podiel nakladov zaplati samotny vysielatel (Markiza, napr. 30%)
2. dalsi podiel bude tvoreny poplatkami kablovych/IPTV providerov (prevazne mimo BA) na Slovensku, za vyuzivanie distribucneho HD signalu zo satelitu
3. dalsie financovanie z nejakeho balika (obdoba HD+ v Nemecku) pre abonentov Skylinku/CSLinku napr. 12 EURO/rok (1 EURO/mesiac), pochopitelne by bolo lepsie, keby tam nebola v HD len Markiza ale trebars aj JOJ, STV, v CR Prima, Barrandov.
Myslim, ze by to aj viac podporilo rozvoj HD v CR a SR. Myslim, ze by si to predplatili skoro vsetci existujuci majitelia HD prijimacov a dalsich by to mohlo podporit k nakupu HD zariadeni.
Co si o tom myslite? Nemohlo by to byt zivotaschopne?
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 4   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

Trosku ste ma nepochopili. Dal som do placu  
10.09.2010 18:29 • ® zenofex
Trosku ste ma nepochopili. Dal som do placu otazku, ci by to bol zivotaschopny model financovania. Model nezavisi od toho, ci sa bude vysielat v nativeHD alebo upscale. Islo mi o to, ci by to bolo pre abonentov zaujimave. Bola to reakcia na ludi, ktori pisali o MarkizeHD, ze by mali zaujem.
Pytate sa preco vysielat Markizu v upscale z SD?
Ale podobne sa musite pytat preco vysiela CT HD a Nova HD, ked tiez vysielaju 95% upscale?
Tu ide o to, ze ked zacnu vysielat v HD, tak sa budu snazit navysovat produkciu v HD. Dnes uz nie je problem nakupit film v HD alebo natocit serial/film vo vlastnej produkcii v HD. Vsak sa pozrite ako postupne rastie pocet vysielanych HD programov (CT aj sporty v HD).
Ak nebude akakolvek televizia vysielat v HD tak nebude nutena nakupovat v HD, radsej nakupi produkciu v SD a usetri. Ak zacne vysielat v HD postupne bude narastat aj pocet HD ready divakov co bude aj pre samotnu TV pozitivne.
Co sa tyka vysielania v upscale, je to u vacsiny podobnych stanic (neplatenych) v okolitych statov rovnake.
Upscale maju holandania SBS6, NED1...
rakusania ORF1, ORF2
nemci kabel1, Sat1...

Tak tak, kým sa Markíza rozhýbe a bude vysielať  
10.09.2010 15:58 • ® Radom
Tak tak, kým sa Markíza rozhýbe a bude vysielať väčšinu v native HD, to si ešte počkáme ako na všetko v tomto štáte. :warning:

paulo  
10.09.2010 10:33 • ® rudlus
mirne receno :D :D :D :D :D

no pekne pises ale chyba mi tam jedno hladisko..a  
10.09.2010 10:00 • ® paulo
no pekne pises ale chyba mi tam jedno hladisko..a sice naco vysielat upscalovane HD? aky to ma zmysel? kym nebudu vysielat native dovtedy je to lepsie SD:..a to este potrva..vacsina ludi ma DVB T a to je ledvap ozeratelna a kablovky ziadny zazrak tiez nie su..a kvoli par satelitnym manikom sa im to prevadzkovat neoplati

Celkový počet reakcí: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist