Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Neděle • 16.03.2025 - 06:27:30 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

CZ/SK stanice
Thor???????  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
10.09.2010 21:49 • ® bcnjamall
Dobry vecer vsem,potrebuji poradit s nastavenim paraboly na druzici Thor 5,6,v soucasne dobe mam na Astra1 19.2E,jsem totalni laik ;( a vubec nemam tuseni na kterou stranu a priblizne o kolik s parabolou otocit.Pokud se nekdo najde a poradi,budu nesmirne vdecny.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 9   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

Jestli chceš  
14.09.2010 17:28 • ® smscz
přijímat programy z jedné frekvence s obojí polarizací, musíš to mít tak zadané v přijímači. Tedy stejný transpondér 2x, jeden s vertikální a druhý s horizontální polarizací.
5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus

Ono jde o to,  
13.09.2010 18:15 • ® smscz
co vůbec přijímáš;)Na Thoru(Intelsatu) je UPC i DigiTv a obojí má CZ/SK stanice. Předpokládám, že je to UPC, zmínil jsi to též v souvislosti s placením tady.
Nevím jestli tvůj poslední problém správně chápu. Píšeš: na stejném transpondéru nastavím vertikal - jde něco a na horizontal jde něco jiného. Stejné frekvence s obojí palarizací používá na této družicové pozici pouze DigiTV, nikoliv UPC.
Jinak je samozřejmé, že na vertikálu jsou jiné programy než na horizontálu.;)
Možná bys měl smazat vše co jsi dosud naladil(seznam programů v přijímači), znovu zadat v přijímači družici a proskenovat. Pokud to nevyhledá vše, tak ručně doplnit frekvence atd a znovu proladit.
Pro UPC s volnou kartou(cryptoworks) použij následující údaje:
http://en.kingofsat.net/find2.php?pos=1.0W&cl=cze&num_pays=&num_genre=&num_crypt=&num_standa rd=1&ordre=freq
5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus

... jak jsem napsal faka perfect,jenom nejdou  
13.09.2010 17:39 • ® bcnjamall
... jak jsem napsal faka perfect,jenom nejdou nastavit vsechny programy,napr.ct2,animal planet,zone reality,protoze jsou na Horizontu,naopak kdyz v transporderu nastavim vertikal,jdou jine ale ne ty co mam na horizontu.Co s tim,da se neco delat?Promin `prosim,ze furt opruzuju

super.jde jako hrom,moc diky a preju spousty  
12.09.2010 22:28 • ® bcnjamall
super.jde jako hrom,moc diky a preju spousty uspechu.

Jasně  
11.09.2010 20:35 • ® smscz
co jsem psal, jsem bral jako že jsi tady;) Udělej to podle toho, co ti na dishpointeru vyskočilo. Sklon samozřejmě zvedni. Pootočení pokud je tak malý, tak to v podstatě neřeš. Vyzkoušíš až už budeš mít obraz na televizi. Pootočíš s ním o 2-4mm a uvidíš co to dělá signál. Měl by se ještě zlepšit, ale jen o chlup;) Směr otáčení je tam uveden z pohledu když jsi za parabolou, takže pokud budeš u konvertoru, toč na druhou stranu. Koneckonců vyzkoušej, uvidíš.

ahoj,  
11.09.2010 20:14 • ® bcnjamall
vse jsem pochopil,je to opravdu jednoduche,jedine cemu nerozumim je pootoceni toho konektoru,nevim jak nastavit 3.4st.a na Thor je naklon 42st.oproti Astre,ktera me jen 39.1st.tak spise naopak zvednout parabolu.... nebo se mylim?

To, že na dishpointer  
11.09.2010 18:15 • ® smscz
zadáš místo kde to budeš přijímat, se tady nikdo nedozví - snad ;);)
Jinak zkoušej, zkoušej. S klidem, s rozvahou a s velkou trpělivostí se to musí podařit. Jj je pravda, že v ČR je jaksi naruby všechno.

jednoduche to pro mne asi moc neni ale budu  
11.09.2010 14:50 • ® bcnjamall
jednoduche to pro mne asi moc neni ale budu zkouset,predem moc,moc diky,jo a ohledne bydliste...,hi,jsem daleko az v Barcelone a nerad o tom mluvim,nebot jako jediny stat na svete nesmime prijimat signal UPC,pres to,ze jej radne platime v zahranici ale jako asi vse v C.R.vse proti lidem,jeste jednou priteli moc dekuji.........

Thor  
10.09.2010 22:06 • ® smscz
Nejde jen o otočení parabolou. Je třeba snížit elevaci a upravit skew konvertoru. Obojí se dělá podle místa tvého bydliště.
Takže si otevři tento odkaz, kde zadáš družici Thor, své bydliště a klikneš na GO.
http://www.dishpointer.com/
Objeví se ti tam azimut, to je natočení paraboly. Dále tam najdeš elevaci, což je sklon paraboly. Na A1 na 19.2°je vyšší, pro Thor ji musíš snížit. Nastavuje se na držáku paraboly vzadu. Taktéž v odkazu najdeš i skew, což je pootočení konvertoru. Na A1 je minimální, ale na Thoru je to více stupňů.
Když ti to napíšu laicky, vypadá to takhle: na přijímači si nastav družici Thor(Intelsat 1002) a frekvenci třeba 11958, V, 28000, 7/8, pak sklon paraboly nastav podle toho co ti ukáže dishpointer, stejně tak pootoč konvertorem podle údaje z dishpointer a nakonec parabolou otočíš(pokud je to 80cm) asi o 18-20cm do prava(když stojíš za parabolou). Přitom už budeš sledovat ukazatele signálu na přijímači. Nastavíš co nejsilnější signál a kvalitu. Stejně tak ještě znovu doladíš elevaci a skewem. Jednoduché že?;)

Celkový počet reakcí: 9 / zobrazují se: 1 ... 9

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist