Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Neděle • 16.03.2025 - 22:14:44 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Satelitní stanice a družice
Riesenie zapojenia DVB-S, DVB-T, DVB-C pre  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
18.11.2010 00:23 • ® hinka
Dobry den.
Potreboval by som poradit ako doriesit zapojenie mojho satelitneho rozvodu.
POPIS ROZVODU:
1.) Na balkone bude umiestnena parabbola so zatial neznamym poctom konvertorov a DVB-T antena ak treba
2.) z balkona do chodby ide v stene iba jeden koax. kabel
takze na balkone je potrebne nejako zlucit signaly ak tam bude viac konvertorov + este TV antena
3.) Kabel z balkona konci v chodbe koax. zasuvkou. Treba z nej vytiahnut signal a zase ho rozvetvit ho do piatich dalsich koax. zasuviek v chodbe
4.) Nasledne z kazdej koax. zasuvky v chodbe, ide koax. kabel v stene zase konci koax. zasuvkou v danej izbe.
Schemu celeho zapojenia pre lepsi obraz o probleme najdete na adrese:
http://www.hinka.szm.com/riesenie_zapojenia_satelitu_a_tv.zip
Cervena kabelaz a zelene koax. zasuvky su dane, to nie je mozne menit. Potreboval by som vsak doriesit, resp. donavrhnut modre casti, vratane nazvu zariadenia. Nemusi byt konkretne, ale aspon aby som vedel, ktore zariadenie by to dokazalo zabezpecit.
Modro oznacene kabelaze a modro oznacene zariadenia, ak je potreba mozu byt nahradene viacerymi zariadeniami.
Neviem vi v takejto scheme by fungoval od televizora DISEQ az ku konvertorom.
Zrejme existuje viacero rieseni, ak by niekto vedel popisat aj vyhody danych rieseni, bolo by to dobre.
CIEL:
Cielom je dosiahnut moznost pozerania DVB-T signalu z anteny na balkone, a viacerych najmenej vsak dvoch druzic(skylink) z paraboly na balkone a DVB-C signalu v chodbe na vsetkych TV v jednotlivych izbach.
Za naznacenie riesenia a kazdu radu budem rad. Dakujem.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 4   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

zavolaj 0902849071 -Oscilátor  
19.11.2010 15:47 • ® oscilator
zavolaj 0902849071 -Oscilátor

Povedzme ze by som chcel vyuzit staru kabelaz,  
19.11.2010 13:57 • ® hinka
Povedzme ze by som chcel vyuzit staru kabelaz, buranie nie je mozne z kopy dovodov. Ak by som ta mohol poprosit vies mi naznacit akou cestou ist? Ake tam budu komponenty, resp. ako by si to vyriesil?
Co tak natiahnut SAT signal z monobloku(jeden vystup). Nasledne zlucit TV a SAT na balkone do jedneho kabla zlucovacom priechodzim pre disecq a napatie pre TV. V chodbe dat disecq multiswitch.
Nasledne pre TV zase rozbocit spat z jedneho kabla na SAT a TV signal.Som amater, tak neviem ci je mozne taketo riesenie? Ak by ta napadlo ine riesenie budem iba rad ak mi ho zakreslis, alebo aspon strucne popises.
Dakujem za kazdu radu.

Bola by to v malom rekonštrukcia jednokáblovej STA  
19.11.2010 09:06 • ® oscilator
Bola by to v malom rekonštrukcia jednokáblovej STA pre digitálny príjem ale tie financie.......to je jednoducho nezmysel, to buranie a výmena koaxiálov je lacnejšia cca 100-1000 krát.

Neviem kedy sa robil ten koaxiálny rozvod a kto ho  
19.11.2010 09:00 • ® oscilator
Neviem kedy sa robil ten koaxiálny rozvod a kto ho takto navrhol, ale su dve odpovede: rozvod je starý, alebo ho navrhol niekto, kto sa v tom nevyznal. Dalo by sa to spraviť aj s pôvodnou kabelážou, ale stálo by to mnoho finančných prostriedkov,je to hlúposť ísť touto cestou a je určite lacnejšie kabeláž urobiť novú a dať to aspom navrhnúť skúsenému odborníkovi.

Celkový počet reakcí: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist