|
|
22.11.2010 17:03 • vortimond
|
|
data viz: linowsat.de
Po zařazení stanice Travel HD se snížila technická kvalita většiny placených HD programů v nabídce Skylinku. Protože provozovatel stanice využívá kapacitu na TP Skylinku jako distribuční trasu a zaplatil si tedy patrně solidní technickou kvalitu (průměrný bitrate je kolem 10 Mbps), musela se taková změna zákonitě projevit na ostatních HD programech. Jediná Nova HD si udržuje solidní bitrate typicky kolem 8 Mbps. Zřejmě nejspíš proto, že je jednak s přehledem nejsledovanější a potom taky se rovněž na distribuci stanice nějakým způsobem finančně podílí. Většina ostatních HD programů je na tom hůře než kdy předtím. Průměr kolem 6 Mbps maximálně je u sportovních programů (Eurosport, Nova Sport) dost málo. Stejně tak HBO HD se vrátilo na svoje staré nízké hodnoty, přestože kvalita byla jeden čas docela slušná. Filmbox HD je katastrofa odjakživa, tam už nebylo co brát, stejně jako History HD. Tam je to trochu lepší, protože Skylink musí taky myslet na holandskou platformu Canal Digitaal, která od něj tuhle stanici přebírá v simulcryptu.
Pochopitelně bitrate není jediný parametr, záleží taky asi na kvalitě a nastavení enkodérů a pochopitelně vysílaném obsahu. Ale stejně... Vantage 7100S, SkyStar HD2, EmmeEsse 150 offset, Inverto B.U. twin, multifeed 28+26+19+13E, Freesat, Polsat, HD+. "Things are not what they seem. My dreams are much more real to me"
|
|
¤ Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 17 ¤
|
Reakce (nejnovější jsou nahoře): |
1 / 1 |
|
Áno, toto je jedno z riešení. Pre porovnanie so
|
|
26.11.2010 20:30 • ® Radom |
|
|
Áno, toto je jedno z riešení. Pre porovnanie so Skylinkom na Thore je napr. FTA stanica Duna HD kde je bitrate 18,6 Mbps !!! V podstate by som bol spokojný keby na Skylinku boli HD stanice s bitrate okolo 10 Mbps. To by bol dá sa povedať štandart. Najhoršie na tom je jednoznačne Filmbox HD a History HD, to je úplna katastrofa. Nova sport HD na tom tiež nie je oveľa lepšie. Ostatné stanice sa celkom dajú. Dávam za pravdu, že po pridaní Travel HD, sa kvalita HD staníc zhoršila.
Odpovědět
|
|
|
HD programy
|
|
26.11.2010 15:42 • ® Ali21 |
|
|
Tak sa asi neoplatí potom si kúpiť skylink HD, keď má také problémy. Problém by bol vyriešený spustením nového transpondéru pre HD programy. Lenže Skylink na to asi nemá peniaze.
Odpovědět
|
|
|
Mne dokonca na History HD pri niektorých
|
|
25.11.2010 13:21 • ® Radom |
|
|
Mne dokonca na History HD pri niektorých dokumentoch ukazuje 0,6-0,8 Mbps!!! A napr. Nova sport HD mi včera ukazovala pri včerajšom zápase LM 1,3 Mbps. Filmbox HD 1-1,2 Mbps. U ostatných staníc ako napr. Travel HD, Eurosport HD, Nova HD atď. 7,4 Mbps. Tak nerozumiem o akom priemere (6 Mbps) na Nova sport HD sa tu hovorí.  Pritom väčšina menovaných HD staníc je na rovnakom transpordéry 12 109, tak že v nastavení to pravdepodobne nie je keď že sú tam také rozdiely. Kontroloval som to na troch nezávislých satelitoch v daný moment a bitrate sa zhodoval. Je síce pravda že všetci používame rovnaký satelitný prijímač ale každý z nás býva na inom mieste.
Odpovědět
|
|
|
Rudlus, ako sa chceš dočkať u nás pokroku, keď
|
|
25.11.2010 10:23 • ® bobo |
|
|
Odpovědět
|
|
|
náhodou za poslední den se zdá, že to rozložili
|
|
24.11.2010 19:23 • vortimond |
|
|
náhodou za poslední den se zdá, že to rozložili víc rovnoměrně. asi se to zlepšilo. Vantage 7100S, SkyStar HD2, EmmeEsse 150 offset, Inverto B.U. twin, multifeed 28+26+19+13E, Freesat, Polsat, HD+. "Things are not what they seem. My dreams are much more real to me"
Odpovědět
|
|
|
ked som to pred pol rokom pisal ze to takto v sky
|
|
24.11.2010 19:04 • ® rudlus |
|
|
ked som to pred pol rokom pisal ze to takto v sky dopadne kolky si tu o mna otierali hubu a mali zamienku kydat na mna...tak tu to mate....kukajte si v hd nejaku tu stanicu na ktoru prepnete mozno prvy mesiac a potom na nu zabudnete...
a k tej kvalite....nemci aj sd vysielaju v 2xtakom bitrate ako nasi vysielaju hd...takze asi tak k sluzbam na slovensku
a k tym cenam..mne je jedno kolko ten balik bude stat ale ak za tie peniaze dostanem take prdy ako teraz tak si ich neobjednam...objednal som si hd balik na skusku v UPC a okrem HD stanic bez dabingu to nemalo vyznam...teda okrem History HD...
inak totalna bieda...
kukat napr.film v SD kvlaite na Pro7 s bitrate do 20mbps a potom prepnut na Nova HD s 5-6mbps...tak ako fakt sorry..a to nevravim o zvuku v ozajstnom DD 5,1 ktoreho kvalita v nemeckych staniciach je niekde uplne inde...
a mrzi ma to ze na slovensku tak ako aj v Cechach si z nas robia takuto prdel stale...
Odpovědět
|
|
|
vortimond
|
|
23.11.2010 10:25 • ® jupol |
|
|
prosím ťa, mal som tvoju mail.adresu ale neviem kde je a rád by som s tebou niečo prekonzultoval ohladne Vantage. Ak ju nechceš zverejňovať, prosím ťa napíš mi na jupol@centrum.sk,ďakujem
Odpovědět
|
|
|
ono je to aj zlou financnou situaciou obycajnych
|
|
23.11.2010 09:32 • ® mjamriska |
|
|
ono je to aj zlou financnou situaciou obycajnych ludi, ked budeme zarabat tak ako nemci, rakusaci, francuzi, ... tak si budeme bez problemov predplacat HD baliky, ale platy mame cca 500 € a ceny take ako zapadne staty kde su platy 2000€
Odpovědět
|
|
|
za včerejší den dokonce naměřili průměrný bitrate
|
|
23.11.2010 08:40 • vortimond |
|
|
za včerejší den dokonce naměřili průměrný bitrate HBO HD pouhých 3.5 Mbps  to je docela síla. přitom dva nejhorší programy v nabídce (Travel HD a Nova) se dohromady sečteno honosí 20 Mbps (11+9), což je rozhodně na úrovni průměru EU Vantage 7100S, SkyStar HD2, EmmeEsse 150 offset, Inverto B.U. twin, multifeed 28+26+19+13E, Freesat, Polsat, HD+. "Things are not what they seem. My dreams are much more real to me"
Odpovědět
|
|
|
Ono ani nemôžu u nás poskytovatelia služieb
|
|
22.11.2010 23:02 • ® bobo |
|
|
Ono ani nemôžu u nás poskytovatelia služieb očakávať, že si ludia budú predplácať HD balíčky, keď kôli tým pár programom si ani len nekúpia HD príjmač. A to už pomaly každý má doma HD Telku. Jednoducho tu chýba rozšírený základ v HD a toho sa ani tak skoro asi nedočkáme. Veď dnes, keď sa ide do 3D, tak človek nemá ani prístup k HD televíziam ako STVčky, markíza, joj, ta3, ČTčky, prima, barandov, Z1...
Odpovědět
|
|
|
Skylink: bitrate placených HD na sestupu
|
|
22.11.2010 18:31 • ® nosferatu |
|
|
Porovnávat člověk dneska nemůže,podmínky jsou jiné v Německu,Polsku, Maďarsku i u nás. Třeba v Holandsku SD nabídka na tom není obrazově nijak slavně,třeba Sport 1 není o moc lepší než na Skylink. Mě to připadá,že nabídka na SD je orientační a HD začíná být normou. TechisatStar;100cm,DiSEq :28,2°,23,5°,19,2°,13°.Skylink Multi HD.
Odpovědět
|
|
|
ja som skusal tiez cyfru a tiez hello hd nakolko
|
|
22.11.2010 18:13 • ® Radko3003 |
|
|
ja som skusal tiez cyfru a tiez hello hd nakolko pochadzam z juhu a mam kamarata v madarsku co sa zaobera satelitnou technikou tak som to skusal a ten obraz bol velmi dobry,karta mi praccovala v uni citacke bez problemov ako aj v module conax
Odpovědět
|
|
|
nekecáš, ale já to nechci ani nějak přímo
|
|
22.11.2010 18:09 • vortimond |
|
|
nekecáš, ale já to nechci ani nějak přímo porovnávat. spíš tak jenom konstatovat situaci. UPC je zase na tom s bitrate HD stanic fajn, ale nabídka je taky dost nekompletní a nikoho neoslní. pořád platí, že devizová cizina je prostě devizová cizina. jako před rokem 89  Vantage 7100S, SkyStar HD2, EmmeEsse 150 offset, Inverto B.U. twin, multifeed 28+26+19+13E, Freesat, Polsat, HD+. "Things are not what they seem. My dreams are much more real to me"
Odpovědět
|
|
|
|
|
22.11.2010 18:04 • ® nosferatu |
|
|
A myslíš,že se to může porovnávat? Sky D i Canal + Fr má statisíce či milióny předplatitelů,u nás si většina lidí koupí kartu a tím to končí. Tím pádem je Skylink i Cs link jako chudý příbuzný. Oprav mě pokud kecám nesmysly. TechisatStar;100cm,DiSEq :28,2°,23,5°,19,2°,13°.Skylink Multi HD.
Odpovědět
|
|
|
škoda, že nabídka na předplatný těch zahraničních
|
|
22.11.2010 17:48 • vortimond |
|
|
škoda, že nabídka na předplatný těch zahraničních paketů není zase až tak moc obrovská. polský platformy jsou perfektně dostupný, ale nevím jestli Cyfra nebo Polsat je zrovna přímo takovej paket snů. osobně bych bral Canal+ France, ale co jsem tak koukal ty zprostředkovaný ceny pro cizince jsou hrozný jako u většiny. Vantage 7100S, SkyStar HD2, EmmeEsse 150 offset, Inverto B.U. twin, multifeed 28+26+19+13E, Freesat, Polsat, HD+. "Things are not what they seem. My dreams are much more real to me"
Odpovědět
|
|
|
|
|
22.11.2010 17:25 • ® nosferatu |
|
|
Ahoj,k tomu v podstatě není co dodat a bránit se asi rušením placených služeb,ale co dál? Mám pocit,že konkurence na tom není líp. TechisatStar;100cm,DiSEq :28,2°,23,5°,19,2°,13°.Skylink Multi HD.
Odpovědět
|
|
|
Vorti ja som povedal pokial tam nebude bitrate
|
|
22.11.2010 17:22 • ® Radko3003 |
|
|
Vorti ja som povedal pokial tam nebude bitrate okolo 10Mbps tak nema vyznam si to ani objednavat,ja som bol v zahranici v zamori a tam som pozeral HD programi az mi skoro oci vyskocili z jamiek,taky obraz a ani bitrate tu nebude na skylinku ani na cslinku,upc ani za 10rokov
Odpovědět
|
|
Celkový počet reakcí: 17 / zobrazují se: 1 ... 17
|
|