Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Sobota • 15.03.2025 - 19:19:00 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

CZ/SK stanice
Proc jsem zakaznikem II. kategorie?  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
05.04.2011 10:21 • ® zenofex
Timto reaguji na rozhovor s panem Glisnikem ohledne nezarazeni novych placenych programu na karty CRW.
Pred 2 lety jsem si koupil kartu CRW spolu s HD prijimacem a CAM CRW. Nevim, zda v tom case jiz byly v prodeji karty ICE,
na doporuceni prodejce jsem zakoupil HD prijimac a licencovany CAM CRW, abych nemusel v budoucnu menit.
Platim si balicek MULTI HD, predplatne konci v rijnu. No ted se dovidam, ze mi nic noveho nepribude.
Nechapu jak si muze operator dovolit kastovat majitele podle typu karet - vsechny karty jsou prece jeho!
Pokud si zakaznik kartu zaplatil, neni pirat, a ma dostat to co mu operator nabizi bez rozdilu typu karty.
Priklad: Mam kartu CRW s predplacenym balickem MULTIHD a jiny zakaznik s ICE ma to same.
Oba jsme zaplatili stejnou castku ale po pridani novych programu je bude mit jen zakaznik s ICE/IR.
Nebo jinak: Kdyz si majitel karty CRW po pridani novych programu predplati balik MULTI HD (napr. nekdy v cervnu) dostane za stejne penize min, nez zakaznik s ICE (IR). Proc? Skylink uz karty CRW nepodporuje? Rikalo se, ze je podpora do roku 2012?
To, ze chce Skylink menit (mozna zdarma) zajemcum CRW karty za ICE je sice supr, ale zaruci mi Skylink, ze mi bude nova karta ICE
pracovat v mem modulu CRW s mym prijimacem?
Nebudu muset kvuli tomu neco menit na moji sestave? Po precteni nekolik for jsem zjistil, ze karty ICE nefungovali spravne ani v prijimacich s originalnim CRW systemem (TF6000CR).
Toto bych nechtel zazit, ze si predplatim balik a budu pak resit problemy. Na koho se pak obratit, kdyz mam vse jiz po zaruce a kartu mi posle Skylink (nekoupim ji od prodejce)?
Zebezpeci mi Skylink (nejen) telefonickou podporu, ale i technickou (nejen refresh karty)?
Aby bylo jasno, mne by ani tak nevadilo co Skylink udelal ale jak to udelal. Vubec tuto vec nekomunikoval na verejnosti, az ted nas stavi pred hotovou vec.
Pokud by byl Skylink seriozni vuci klientum, tak by to mel oznamit dopredu, prece jen tech klientu s CRW kartami, kteri si predplaceji nejaky placeny balicek je asi vic, nez tech s ICE/IR kartami.
Napr. by mohl oznamit, ze od 1.6.2011 nebudou dostupne na kartach CRW v predplacenych baliccich ty a ty programy.
Ty kteri maji predplaceno dobehne jim predplatne a budou predem vedet co je ceka.
Nebo si do 1.6.2011 prodlouzi predplatne a budou to resit v roce 2012, ale s tim rozdilem, ze uz predem budou znat podminky.
Ja osobne (a mozna to udela vice lidi) si neprodlouzim placene baliky, protoze mi nikdo (ani Skylink) nezaruci, ze mi nova karta pojede v mem zarizeni.
Zatim jsou i jini operatori (CS Link, UPC), kteri nabizeji podobne sluzby bez problemu a bez omezovani. Takze se muzu obratit tam.
Snad si toto opatreni nebude Skylink pozdeji vycitat, kdyz jim klesne pocet platicich abonentu nebo aktivnich karet.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 16   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

@Zip  
07.04.2011 21:51 • ® zenofex
Chci jen upresnit, ze toto vlakno jsem zakladal v souvislosti s "kastovanim" zakazniku a s negaranci Skylinku pri (mozna bezplatne) vymene starych karet za ICE a jejich funkcnosti v jiz pouzivanych pristrojich.
Jinak nevim o cem pises. Ja nekde tvrdim, ze Skylink je dovozcem, vyrobcem prijimacu? Ja jen chci, pokud mne dobrovolne "nuti" k vymene karty, aby mi garantoval funkcnost nove karty v licencovanem CAMu, tak jak je funkcni nynejsi CRW karta, ktera je bez problemu. ICE karta by se mela chovat jako CRW karta, ale kde-tu dela potize. Ty ale nespusobil vyrobce/dovozce. Pokud mas licencovany CAM, ktery je funkcni s CRW kartou, musi byt (mel by byt) funkcni s ICE.
Jakakoliv zmena FW u certifikovanych prijimacu musi vyhovet certifikaci, jinak by ji Skylink nepustil OTA.
Za to, ze chce Skylink menit karty prece nemuze prodejce, nema vuci mne zadne zavazky. Mne prodal funkcni stroj, funkcni modul spolupracujici s kartou Skylink CRW. Pokud ICE karta nebude korektne spolupracovat, za to nemuze prodejce ale v prvni rade Skylink.
Kolik kamaradu mas ty, napr. s Irdeto kartou, kteri ti ji pujci na mesic, dva, aby sis otestoval svuj prijimac s touto kartou a licencovanym Irdeto modulem?

zenofex  
07.04.2011 11:36 • ® Zip
Skylink není ani dovozcem, ani výrobcem přijímačů a modulů. Skylink nemůže otestovat vše, co zde kdokoli dovleče. O zajištění funkčnosti karty v čemkoli se stará výrobce na základě informací svého odběratele, tedy převážně velkoobchodníka.
Skylink dobrovolně a zdarma testuje přijímače, které jim jednotliví VO dovozci zašlou k testu. Tuto možnost má jakýkoli výrobce, nebo VO dovozce. Tyto přijímače musí splňovat nějaké předem stanovené podmínky, pokud splňují, provedou testy a vydají "licenci", která ovšem platí pro testovanou versi FW a to jak v přijímači, tak modulu. Pokud výrobce uvede nový FW s vylepšením čehokoli (třeba EPG), může zároveň nedopatřením narušit funkčnost něčeho jiného, např komunikace modul, karta, pak už tedy certifikace je neplatná.
Doporučuji najít kamaráda, který má ICE kartu, zapůjčit si ji např když bude mimo domov (dovolená) atd., a testovat sám, nebo to řešit přes svého prodejce.

@bobo  
07.04.2011 09:09 • ® zenofex
Nerozumim. Ja mam prece HD prijimac s CI sloty a licencovanym CAM CRW. Pouzivam kartu CRW bez problemu. Otazkou je zda po vymene za ICE mi to bude hrat jak doted. Toto mi nikdo negarantuje.
Licencovane prijimace. Pokud vim Skylink testuje jen prijimace s Irdeto cteckou a moduly ciste Irdeto. Nevsiml jsem si, ze by nekde byla zminka o prijimacich s CI sloty s doporucenim jake CAM pouzit pro ICE kartu.
Je mozne na internetu najit pripady kdy se majitele prijimacu stezovali, ze jim ICE karta v CAM CRW nechodi korektne. Proto mam obavy. Nechci vyrabet umele problemy, ale tyto pripady se jiz staly. Ale jak je videt Skylink tohle neresi, zacina delit sve platici zakazniky na CRW a ICE/IR. Jak to budu resit ja, pokud se to nezmeni jsem popsal v prvnim prispevku. A zrejme nebudu sam. Kolik nas bude a co to bude pro Skylink znamenat zjisti Skylink sam.

zenofex Asi takto. Vo vyjadreniach skylinku (p.  
06.04.2011 10:00 • ® bobo
zenofex Asi takto. Vo vyjadreniach skylinku (p. Glisníka) sa hovorí:
Jak víte, na trhu je již delší dobu ICE karta Výměna, která funguje jak v dekodérech CryptoWorks tak v dekodérech Irdeto.
Lenže pri prvých problémoch s ICE sa ťa opýtajú, čo máš. A potom môžeš dostať takúto odpoveď:
Uvědomte si prosím, rozdíl mezi licencovaným recevierem a licencovaným receiverem s certifikátem Skylink Ready!
A mohol by som hladať po webe, ale veď uja googla máte..

Odpovedi  
06.04.2011 07:58 • ® zenofex
@smscz: Ja jsem muj nazor napsal i sem, aby jsem na tuto skutecnost upozornil i ostatne abonenty, aby si to dali do souvislosti a rozhodli se co dal. Bude se to tykat hodne lidi.
@bobo: Jak ze nemam licencovany prijimac? Vzdyt mam licencovany CAM modul CRW.
@Zip: Pujcenim karty na 2 dny se nic nezjisti - nevis zda ti budou chodit korektne obnovovaci zapisy, zda ti to nevypadne, kdyz zmeni klice, vid. zmena 28.3.2011.
@labudik: nebudu to resit radikalne, zmenim poskytovatele a hotovo. Ikdyz tajne doufam, ze do konce predplatnyho se to vyresi.
Rozhovor s p. Glisnikem je na par*b*le, clanek z 4.4.
@scientific: no pokud si myslis, ze jejich system funguje bez problemu tak se obelhavas, nebo nechces videt realitu. Za dobu provozovani ICE najdes nekolik omluv zakaznikum od Skylinku.
@ PeterV: reaguji na vyjadreni p. Glisnika, kde jasne rika, ze majitelum CRW karet nebudou dostupne nove programy. Na ceniky si pockam, jen nevim zda na stejnou sluzbu (balicek) budou dve ceny: jedna pro majitele CRW a druha pro majitele ICE/IR.
Pokud bych mel jistotu, ze nova ICE karta bude u mne funkcni neni problem, jen tuto jistotu mi nedava ani Skylink.

Este nie su zname ani novinky ani ceniky Skylinku  
05.04.2011 23:13 • ® PeterV
Este nie su zname ani novinky ani ceniky Skylinku a uz pisete takuto reakciu ze ste zakaznikom II kategorie. Vase predplatene programy vam urcite pojdu a ako sa v Skylinku rozhodnu urychlit vymenu kariet je ich obchodna strategia. A k UPC, ked prechadzali na Thor tiez mali zakaznici ktori skor pretocili parabolu viac programov ako ty co boli este na Aste a rovnako platili. Pockajte do 1.5. a potom sa mozte rozhodnut co bude pre vas lepsie riesenie alebo znovu napisat takyto clanok.

Asi to bude tým, že Skylink je hodne vpredu s  
05.04.2011 21:23 • ® scientific
Asi to bude tým, že Skylink je hodne vpredu s technológiou ktorá bude braná ako samozrejmosť o dva-tri roky. Bude z neho HD veľmoc v SK,CZ. Už dlhšiu dobu neodporúča nákup SD prístrojov, len my ich kupujeme lebo stoja 30€. A teraz môžete začať nadávať, čo si to dovoľujem, a koľko mi platia za to. Nič, lebo ten systém funguje bez problémov.

Vymena kariet  
05.04.2011 18:40 • ® ahe56
Len aby tie nove kanaly mali este chut vobec pridat. Ja osobne by som privital moznost si vybrat kartu, za ktoru by som si moju Cryptoworks kartu vymenil. ICE kartu uz mam (funguje vyborne), vybral by som si kartu ciste Irdeto (nepotrebujem dve rovnake karty). Inac vraj v SD prijimacoch Homecast v zabudovanej citacke Cryptoworks karty ciste Irdeto funguju lepsie ako karty ICE.

labudik  
05.04.2011 18:07 • ® smscz
http://www.coi.cz/cs/inspektorat.html
http://www.soi.sk/sk/Kontakt.soi
5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus

Ak je to tak ako píšeš, podľa mňa je to oprávnený  
05.04.2011 17:35 • ® labudik
Ak je to tak ako píšeš, podľa mňa je to oprávnený dôvod na sťažnosť na obchodnú inšpekciu, či už na slovenskú alebo českú.... Treba sa už začať brániť, lebo aj podľa mojich skúseností drzosť Skylinku nepozná hraníc.
Inak nečítal som tebou uvedený rozhovor, daj prosím ťa link...

Přeji hodně štěstí u CSlink  
05.04.2011 12:32 • ® smscz
Společnost Media Vision, poskytovatel satelitní platformy CS Link, provádí od časných ranních hodin důležitou technickou aktualizaci u dvou transpondérů satelitu Astra 3A a Astra 3B (23,5°E).
Upgrade kompresní technologie probíhá na Kavčích horách u freq. 12,525 GHz, pol. V (SR 27500, FEC 3/4) a 11,992 GHz, pol. H (SR 27500, FEC 3/4) s cílem připravit multiplexy na další systémy podmíněného přístupu - nové přístupové karty Irdeta, který bude CS Link brzy používat. Původní konfigurace neumožňovala rozšířit simulcrypt o další systémy.
Krátkodobé výpadky některých programů a poskytovaných služeb se postupně řeší a týkají se i klientů konkurenční platformy Skylink.
5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus

zenofex  
05.04.2011 11:50 • ® Zip
Pokud jsi si koupil přijímač v kamenné prodejně (čtu, že ano), navštiv svého prodejce, jistě Ti rád pomůže otestovat, zda v Tvé kombinaci ICE karta chodí korektně. Jednoduché. Já jsem ochotný proti záloze .... svému zákazníkovi klidně zapůjčit test kartu na víkend, aby si to pořádně odzkoušel sám.
Pro ostatní - Pokud nakupujete na netu, tak to už záleží vyloženě na ochotě prodejce ve Vašem okolí, ale myslím, že za nějaký peníz ten test někdo vždy udělá.
Výměna, pánové, nikdo nikde neslíbil zdarma jakoukoli výměnu, bude to určitě něco za něco, třeba předplať si cokoli za 1000 a víc, dostaneš novou kartu grátis. Jistě i těm, kterým končí předplatné třeba až příští rok, bude umožněno si takto předplatné prodloužit a tím získat new kartu. Toto berte jako můj názor, nemusí to být pravda.

Výměna karet bude zdarma.  
05.04.2011 11:23 • ® smscz
Skylink chystá výměnu karet s CryptoWorksem za kartu ICE nebo IRD a to zcela zdarma.
Jen jaksi kapku zapoměli, že jsou ještě takoví, co jim nová karta nepomůže a když budou chtít nové programy, budou muset koupit i HD mašinu. Hold nic není zadarmo. A nebude!!;) Vy co tu machrujete s CSlinkem, nezapomínejte, že tam se "PŘIPLÁCÍ" za každý ..v..;) Také ho mám, a po 2 týdnech mi stále ještě neposlali ani tu blbou fakturu za platbu. Asi se v telefonu budu muset dost rozlobit;)
Doplňuji: Funguje to, je 12.55 a fakturu mám v mailu;)

Odpoveď poznáš. Nemáš Licencovaný príjmač ...  
05.04.2011 11:11 • ® bobo
Odpoveď poznáš. Nemáš Licencovaný príjmač ...

skylink  
05.04.2011 10:52 • ® Jupi
mne končí multi 30,6 a tiež už nepredlžim namiesto multi si dám total :)
Skylink/Monoblock 19.2,23.5/Panasonic TX-L32E5E/

zenofex  
05.04.2011 10:39 • ® smscz
Máš pravdu, ale je třeba to poslat na Skylink. A je třeba,aby to tam poslalo co nejvíce zákazníku. Od nás dvou je to málo;) Já už tam psal něco podobnýho kvůli tomu SD MPEG 4.

Celkový počet reakcí: 16 / zobrazují se: 1 ... 16

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist