Takze Jednotka HD ma ambicie dostat sa tento rok na satelit. Bolo by velkym prekvapenim, keby distribuciu opat nerobil Towercom.
Cloveku zostava iba pokrutit hlavou, zanadavat si vecer pri pive s kamaratmi, a nadalej platit koncesionarske. Jeden fiktivny rozhovor medzi koncesionarom a RTVS:
- Koncesionar: Dobry den, v mieste mojho prijmu nemam stabilny DVB-T signal, preto chcem prejst na satelitny prijem. Vysielate aj cez satelit?
- RTVS: Ano, vysielame cez druzicu Astru na 23,5E, tuto sluzbu pre nas zabezpecuje Towercom.
- Koncesionar: A ake su podmienky ak tento signal chcem prijimat?
- RTVS: V tejto otazke sa musite obratit na sukromnu holandsku spolocnost Skylink, len oni vedia podmienky prijmu tychto stanic.
- Koncesionar: Tomu nerozumiem, ja som predpokladal ze mi to budete vediet povedat aj vy?! Ved vy to vysielanie platite takze vas musi zaujimat ako sa k tomuto vysielaniu dostanu koncesionari?!
- RTVS: Nie, my neriesime prijem tychto programov, nas zaujima iba to ci vysielame. A my vysielame a budeme coskoro vysielat aj Jednotku v HD cez satelit.
- Koncesionar: To nema logiku, vysielat a vobec neriesit to kto vas prijima!
- RTVS: Ubezpecujem vas, ze vsetko je v poriadku, v sulade so zakonmi a pravnymi normami tohto statu. Dakujeme, ze nam pravidelne platite koncesionarske poplatky aj bez toho ze nas nemozete stabilne prijimat. Dovidenia.
TBS.5925, PF180cm secondhand, Ku+C pasmo, 90E-50W