Thor5
|
01.10.2014 21:25 • hujer23 |
|
Normálne beží všetko ako má.Hľadaj chybu u teba.
|
|
Televizní vysílání
|
|
No jo ale kde, když mi jede mux 1,3 a 4, a mux2 na 52 kanálu nejde a přitom mé větší výkon než ty ostatní.
|
|
k52 z krizavy
|
02.10.2014 17:12 • major13 |
|
ma v praxi mensi vykon ako je uvedene. zo styroch muxov z krizavy je prave k52 najslabsi a preto pouzi antenu z vyzsim ziskom alebo sfazuj dve. o tom by vedeli napr. na hornej stubni rozpravat kusok od krizavy kde napriklad mux z ciech mozes prijimat na obycajne sito...o tom vsak odbornik s lupou, ktory ti sakra poradil.
|
|
ono zalezi aj kde sa pokusas o prijem podla jazyka
|
|
ono zalezi aj kde sa pokusas o prijem
podla jazyka ktorym pises si najskorej mimo zony urceneho pokrytia, navyse tento mux ide naozaj so znizenym vykonom
|
|
Thor5
|
03.10.2014 10:36 • w.o.l.f. |
|
Napiš lokalitu příjmu, typ antény, zesilovač a ostatní přijímané kanály. Problémů může být celá řada, v neposledním případě i inverzní počasí. Krížavu přijímám v Ostravě, vč. k.52. Principielně je nejslabší, vyšší kmitočet se hůře v hornatém a členitém terénu šíří. Pokud používáš "komerčně" vyrobený kanálový zesilovač, zřejmě nemá dostatečnou selektivitu a navíc klasicky zisk zesilovač směrem k vyšším kmitočtům klesá, takže na k.32 a 35 má např. 26dB, ale na k.52 jen 22dB.
Dalším případem může být malý odstup užitečného signálu od šumu na tomto kanále a tak bychom mohli dále pokračovat. Vše se ale nějak dá řešit.
|
|
Aááá Bohus31 alias major 13 už opäť úraduje
|
03.10.2014 14:24 • Gejza 2 |
|
Čo nového pri Javorine?
|
|
w.o.l.f.
|
|
Mám anténu emme esse 45 ze ziskem 17 db a zesilovač tecatek 40 db,je kvalitní anténa a zesilovač ale 32 a 35 včetně 39 kanálu přijímam dobře ale ten 52 kanal ne, nejpíš to něco ruší, ale to mi nevadí nebo ty programy co jich tam je 5, tak mám na satelitu.
|
|
Jde v Ostravě chytit Dajto a Wau? Dubina
|
|
Jde v Ostravě chytit Dajto a Wau? Dubina
|
|
Thor5
|
03.10.2014 18:42 • w.o.l.f. |
|
Řešením je pro příjem Krížavy jedině selektivní kanálový zesilovač, s nějakým 40dB nejspíš ještě posílíš k.54 a k.52 jde do kytek. Já mám stabilní příjem od loňského roku a nemá problém.
|
|
1mcm
|
03.10.2014 18:50 • w.o.l.f. |
|
Na monohých místech Dubiny jede Krížava, mohl by jít zachytit i k.35. Ale nevím zda se bavíme o paneláku nebo RD, muselo by se to proměřit. Mi osobně to jede v Porubě jak z praku a tento kanál vykazuje nejlepší příjmové hodnoty z celého spektra vysílaného z Krížavy. Dělal jsem několik instalací v průběhu léta. Pokud se Ti jedná o zjištění úrovní signálů v nějaké konkrétní lokalitě je jediná cesta, měření. Záruka nemusí být ani to, že tam jede k.32 a 52. Signál z k.35 může být zarušen silným vysilačem z Czenstochowe s čímž jsem se taky setkal, ale nemusí. Jinak je to akademická debata.
Pokud máš zájem napiš mi sem maila, za rozumnou cenu jsem schopný Ti to proměřit a navrhnout nějaké řešení. Nebo budeš mít jistotu, že to buď nejde a nebo je to nerentabilní.
|
|
Chytám k.26 z Námestova,naprosto silný,stabilni
|
|
Chytám k.26 z Námestova,naprosto silný,stabilni signál.K.52,59... na hraně.
|
|
Chytám k.26 z Námestova,naprosto silný,stabilni
|
|
Chytám k.26 z Námestova,naprosto silný,stabilni signál.K.52,59... na hraně.Panelák 5.patro.
|
|
1mcm
|
03.10.2014 19:21 • w.o.l.f. |
|
k.59 z Námestova-Magurky má velkou chybovost, jelikož na k.59 vysílá místní Mux v Klimkovicích. Kanál 26 z Námestova jede běžně na více místech v Ov.
Z toho, že bydlíš v 5.patře nelze nic vyvodit o eventuelním příjmu k.35. Platí co jsem napsal viz výše.
|
|
w.o.l.f.
|
|
OK napiš mi na e-mail- Jirik.Husty@seznam.cz jo?
|
|
w.o.l.f.
|
|
lllahcim@seznam.cz
|
|