Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 12:02:45   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Úspěšné vypuštění družice Eutelsat 36D

  Autor: Petr Miklík Přidané: 04.04.2024


Dne 31. 3. 2024 společnost Eutelsat Group (kótovaná na burzách v Paříži a v Londýně pod titulem ETL) oznámila úspěšné vypuštění a rozvinutí své družice Eutelsat 36D. Dne 30. 3. 2024 v 17:52 hodin východního času raketa Falcon 9 firmy SpaceX vynesla satelit na geostacionární přenosovou oběžnou dráhu (GEO) ze Startovacího komplexu 39A v Kennedyho vesmírném středisku na Floridě v USA.


Družice Eutelsat 36D, založená na platformě Airbus Eurostar Neo, nahradí satelit Eutelsat 36B na orbitální pozici 36° východně, kde bude provozována vedle družice Eutelsat 36C. Satelit, disponující sedmdesáti fyzickými transpondery v pásmu Ku, zabezpečí kontinuitu služeb s optimalizovanými technickými parametry pro klienty v oblasti televize na svém území pokrytí signálem. Satelit také zahrnuje dodatečné varianty flexibility a pokrytí signálem, umožňující vyváženost tzv. užitečného nákladu mezi svými různými úkoly.

Eva Berneke, generální ředitelka společnosti Eutelsat Group, řekla: "Satelit Eutelsat 36D je nyní na své své cestě, aby nahradil družici Eutelsat 36B na orbitální pozici 36° východně. Těšíme se na jeho zprovoznění v druhé polovině kalendářního roku 2024. To je také šance, abychom dovedli náš dlouhotrvající obchodní vztah se společností Airbus na další úroveň. Blahopřeji pracovním skupinám společností Eutelsat Group, Airbus a SpaceX k ukončení dalšího úspěšného satelitního programu.”


O Eutelsat Group

Eutelsat Group je globálním lídrem v satelitních telekomunikacích, poskytující propojovací a vysílací služby po celém světě. Mediální skupina byla vytvořena sloučením společnosti Eutelsat a telekomunikační firmy OneWeb v roce 2023. Stala se prvním plně spojeným satelitním operátorem GEO-LEO s flotilou třiceti pěti geostacionárních satelitů a uskupením na nízkých oběžných drahách (LEO) více než šesti set satelitů. Mediální skupina cíleně vychází vstříc potřebám klientů ve čtyřech klíčových vertikálách televizních služeb, kdy distribuuje více než šest tisíc pět set televizních kanálů, a na vysoce rostoucím trhu konektivity v oblasti mobilního propojení, pevného propojení a vládních služeb.

Jedinečná soustava mediální skupiny Eutelsat Group na oběžné dráze umožňuje poskytovat sdružená řešení vycházející vstříc požadavkům globálních klientů. Sídlo společnosti je v Paříži a Eutelsat Group zaměstnává více než tisíc sedm set lidí ve více než padesáti zemích. Mediální skupina se zavázala k poskytování bezpečného, odolného a ekologicky udržitelného propojení, aby pomohla překonávat mosty v digitální propasti. Společnost je kótovaná na burzách v Paříži a Londýně pod titulem ETL. Internet: www.eutelsat.com.


S využitím zdroje: tisková zpráva Eutelsat Group, 31. 3. 2024, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.03.2024 • Warner Bros. Discovery láká na výživnou cyklistickou sezónu 2024
13.03.2024 • Družice Eutelsat 36D na cestě na Floridu
09.03.2024 • Co přináší přechod na satelitní televizi (nejen) u našich západních sousedů?
04.02.2024 • Eutelsat Group potvrzuje ukončení provozu družice EUTELSAT 113 West A
11.01.2024 • Dlouho očekávané 75. ceny Emmy živě díky AMC na Spektrum Home
27.12.2023 • Hlavním leitmotivem největší mezinárodní přehlídky hudebních a tanečních pořadů na světě bude záznam ČT slavného Händelova oratoria Mesiáš

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist